Χριστούγεννα: Τελευταίες πρόβες κάνει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.) προετοιμαζόμενη για τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία που θα δώσει στις 20 Δεκεμβρίου, στο αθλητικό κέντρο “ Μ.Τσικίνας” της ΧΑΝΘ.

Είναι η 8η χρονιά που η Κ.Ο.Θ. εντάσσει στο πρόγραμμά της τη συγκεκριμένη συναυλία, σκοπός της οποίας είναι να ενισχυθεί το κοινωνικό έργο της Χ.Α.Ν.Θ.

“ Ένα από τα προγράμματα κοινωνικής προσφοράς της Χ.Α.Ν.Θ. είναι το Πρόγραμμα Υποτροφιών που προσφέρει σε περίπου 100 παιδιά από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για δωρεάν συμμετοχή στα προγράμματά της” αναφέρει μιλώντας στο περιοδικό “ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ” η υπεύθυνη Προβολής & Επικοινωνίας Χ.Α.Ν.Θ., Λένα Βράνη. Σύμφωνα με την ίδια, “ το 2019 η χρηματική αξία των υποτροφιών άγγιξε τα 35.000 € ”.

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο κοινωνικό έργο και το πνεύμα εθελοντισμού που διαπνέει τα προγράμματα της ΧΑΝΘ στάθηκε σε σημαντικές περιόδους που η Οργάνωση στήριξε ομάδες του πληθυσμού που είχαν ανάγκη. “ Έτσι έκανε”, όπως λέει, “ από την ίδρυσή της το 1921 προσφέροντας μία ανοικτή αγκαλιά στους Έλληνες πρόσφυγες που κατέφθαναν από τη Μικρά Ασία το 1922.

Το 1975 προσέφερε βοήθεια στους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες της Λάρνακας και το 2015 ήταν από τις πρώτες οργανώσεις που στάθηκε στο πλευρό της προσφυγικής οικογένειας, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στην Ειδομένη και στο Κέντρο Υποδοχής στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Το 2019 περισσότεροι από 600 πρόσφυγες (παιδιά και ενήλικες) ωφελήθηκαν από τα προγράμματα της Χ.Α.Ν.Θ.”

“ Τα προγράμματα αυτά όπως και διάφορα άλλα είναι που ενισχύονται από τα έσοδα της χριστουγεννιάτικης συναυλίας της Κ.Ο.Θ.,τονίζει η κ. Βράνη και καλεί το κοινό να παρακολουθήσει τη συναυλία και να στηρίξει το κοινωνικό έργο της Χ.Α.Ν.Θ.”

Φέτος, μαζί με την Κ.Ο.Θ. εμφανίζονται στη σκηνή, η μέτζο σοπράνο Ηλέκτρα Πλατιοπούλου και ο τρομπετίστας Δημήτρης Γκόγκας, υπό τη μουσική διεύθυνση της Λίζας Ξανθοπούλου. Την καλλιτεχνική παρέα συμπληρώνει η νεανική χορωδία του Ι.Ν. Κυρίλλου και Μεθοδίου. Η συναυλία υπό τον τίτλο|: “ Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από το μπαρόκ μέχρι σήμερα” είναι διάρκειας 70-75 λεπτών.

Τιμές εισιτηρίων: Α΄ Διάζωμα: 20 Ε, Β’ Διάζωμα (κερκίδα): 12Ε, Παιδικό: 7Ε.