Χριστούγεννα στα Ζαγοροχώρια

Χριστούγεννα στα Ζαγοροχώρια : Οι γιορτές είναι από τις πιο όμορφες στιγμές που ζούμε μέσα στο χρόνο διότι έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα πάντα γύρω μας στολισμένα και για κάποιον μυστήριο λόγο, παίρνουμε μια “τζούρα” αισιοδοξίας την οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.

Ένα μέρος στο οποίο θα πρέπει κάποια στιγμή να περάσεις τις ημέρες των γιορτών είναι τα Ζαγοροχώρια και οι λόγοι είναι αμέτρητοι.

Είσαι σε μια φάση που θέλεις να περάσεις τα Χριστούγεννα εκτός της πόλης όπου μένεις αλλά δε θέλει να ταλαιπωρηθείς με ένα ταξίδι στο εξωτερικό; Τα Ζαγοροχώρια είναι και τέλεια λύση για να νιώσεις πως υπάρχει ένα μέρος το οποίο θα μπορούσε και αυτό με τη σειρά του να φιλοξενεί το σαλέ του Άγιου Βασίλη!

Τα 46 πετρόχτιστα χωριά βρίσκονται βόρεια των Ιωαννίνων και είναι μι από τις πιο must επιλογές για χριστουγεννιάτικες διακοπές γιατί η ομορφιά που διαθέτουν τα συγκεκριμένα μέρη είναι απερίγραπτη και θα μπορούσαν να είναι “πρωταγωνιστές” σε κάποια χριστουγεννιάτικη ταινία!

Η περιοχή χωρίζεται στο Κεντρικό Ζαγόρι, στην Κάτω,ενη και τη Βλαχοζαγορά και όλα τα χωρία διαθέτουν μοναδική αρχιτεκτονική και φυσική ομορφιά.

Τι μπορείς να κάνεις αν βρεθείς για Χριστούγεννα στα Ζαγοροχώρια 

  • Πεζοπορία
  • Αναρρίχηση
  • ορειβασία
  • Καγιάκ
  • Ιππασία

Επίσης το φαράγγι του Βίκου είναι ένα εξαιρετικό σημείο το οποίο μπορείς να επισκεφτείς και να βάλεις αμέτρητες φωτογραφίες!

Στα χωριά θα ανακαλύψεις μικρούς φούρνους οι οποίοι δημιουργούν συγκλονιστικές πίτες ενώ στα σοκάκια μπορεί να πετύχεις κανένα καφενείο ανοιχτό και να απολαύσεις έναν μερακλίδικο ελληνικό καφέ.

Αν είσαι από τα πλάσματα που δε διαθέτεις όχι για να μεταφερθείς, μπορείς να μείνεις στα Ιωάννινα και να κάνει μονοήμερες εκδρομές στα χωριά αλλά και να απολαύσεις την εξίσου υπέροχη πόλη η οποία έχει πολλά να σου προσφέρει στον τομέα της διασκέδασης και του φαγητού.

Τσέκαρε και αυτά :

Κιμ Καρντάσιαν : Φόρεσε ιδιαίτερες μπότες του Balenciaga

Wednesday σειρά : Τι έκανε η Jenna Ortega όταν ήταν μικρή