Χριστούγεννα

Χριστούγεννα

: Κάθε χρόνο ψάχνουμε για μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εμπειρία στο τραπέζι μας. Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι μία από τις πιο απαιτητικές δοκιμασίες που καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας σαν οικοδεσπότες και οι περισσότεροι κάνουμε ότι μπορούμε για κάτι πιο ασυνήθιστο.

Οι μικρές, προσιτές δόσεις πολυτέλειας είναι αναγκαίες για τη ζωή μας και αυτό το θυμόμαστε κυρίως τα Χριστούγεννα. Την περίοδο αυτή προσφέρουμε στον εαυτό μας ως δώρο το…. επιπλέον χωρίς τύψεις κι ενοχές!

Και τέτοιες πολυτέλειες είναι όταν αφήνουμε λίγο στην άκρη τα κατά τα άλλα γευστικά πιάτα με γαλοπούλα και χοιρινό και αφήνουμε τον εαυτό μας να απολαύσει τις γεύσεις του κυνηγιού και των θρεπτικών συστατικών (θρεπτικά συστατικά) που παρέχουν σε έναν οργανισμό.

Το αγριογούρουνο, το ελάφι, η χήνα, ο φασιανός είναι μερικές από τις γευστικές επιλογές που θα μπορούσε να έχει κανείς στο εορταστικό του τραπέζι. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια κάποιοι στρέφονται και σε εκτροφεία θηραμάτων, που γνωρίζουν μεγάλη άνθηση.

Σύμφωνα με έρευνες, το κρέας των θηραμάτων είναι συνήθως άπαχο χάρη στην ελεύθερη ζωή των ζώων και τη φυσική τους διατροφή. Έτσι το κρέας τους περιέχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από το κόκκινο κρέας. Επιπλέον, το λίπος του κρέατος του κυνηγιού περιέχει υψηλότερη αναλογία σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

Αυτό που σίγουρα πρέπει να ξέρει κάποιος για να δημιουργήσει ένα εορταστικό τραπέζι με κυνήγι είναι πως οι μαρινάτες πριν από το μαγείρεμα παίζουν καταλυτικό ρόλο καθώς αφαιρούν την επιθετικότητα των οσμών.

Τσέκαρε κι αυτά: