Χριστούγεννα 2020

Χριστούγεννα: Πολύ μουσική, κέφι, χορό και ποικίλα δρώμενα περιλαμβάνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις της περιφέρειας Αττικής στο Πεδίο του Άρεως, με την αυλαία να ανοίγει την Παρασκευή με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ποικίλα δρώμενα, αναβίωση εθίμων από όλη τη χώρα και ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο παζάρι. Το δέντρο θα φωταγωγηθεί στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση και τους Stavento.

Ο κ. Πατούλης παρουσίασε το πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, παρουσία αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων και καλλιτεχνών, που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 7 Ιανουαρίου, ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

«Δίνουμε ξεχωριστό χρώμα και ζωή στον εμβληματικό χώρο του μεγαλύτερου Πάρκου του κέντρου της Αθήνας, του Πεδίου του Άρεως, στο οποίο για 25 ημέρες, θα εναλλάσσονται ποικίλα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα, που θα ικανοποιούν όλα τα γούστα, για κάθε ηλικία» επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Τόνισε, ακόμα, πως η επιλογή του Πεδίου του Άρεως για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, σηματοδοτεί «την προτεραιότητα που δίνει η περιφέρεια Αττικής στην αξιοποίηση και ανάδειξη του μητροπολιτικού πάρκου, προς όφελος των πολιτών, μετά από χρόνια υποβάθμισης και εγκατάλειψης».

Ο Χάρης Ρώμας, εντεταλμένος σύμβουλος τη περιφέρειας Αττικής σε θέματα Πολιτισμού, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, υπογράμμισε ότι θα παρουσιαστούν δεκάδες πολιτιστικές δράσεις που θα περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και εκπαιδευτικές δράσεις, για όλες τις ηλικίες με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά και τους νέους. Ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε επίσης ότι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν «Μια Μικρή Ελλάδα στην Αθήνα», όπου θα παρουσιαστούν σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, παραδοσιακά έθιμα και προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί η Χριστουγεννιάτικη Αγορά από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαιθρίων Εμπόρων, με μεγάλη ποικιλία προϊόντων.