Χριστουγεννιάτικες διακοπές

Περιμένουμε πώς και πώς τις χριστουγεννιάτικες διακοπές μας, φέτος, καθώς τα μέτρα για τον κορονοϊό έχουν σχεδόν “εξαλειφθεί” και μετά από δυο χρόνια θα μπορέσουμε να φέρουμε λίγη ξεγνοιασιά στη ζωή μας.

Αν είσαι κάτοικος Αθηνών, θα πρέπει να ξέρεις πώς υπάρχουν μικρά χωριά τα οποία δεν είναι πολύ μακριά από την πόλη και είναι ιδανικά για χειμερινές εξορμήσεις ή για χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Ποια είναι αυτά τα χωριουδάκια 

  • Ζαρούχλα στην Αχαΐα

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα χωριά της Αχαϊάς είναι η Ζαρούχλα η οποία βρίσκεται 2,5 ώρες από την Αθήνα και μπορεί να σου προκαλέσει πολύ όμορφα συναισθήματα.

Η ηρεμία που σου προσφέρει το χωριό, το καθιστά ένα ιδανικό μέρος για να ξεφύγεις με το αμόρε και να απολαύσετε μικρές και ιδιαίτερες στιγμές. Είναι χτισμένο στις πλαγιές του Χελμού και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων.

Υπάρχουν μικρά και πολύ ζεστά ταβερνάκια αλλά και ξενώνες που περιμένουν να σε φιλοξενήσουν.

  • Καστανιά στην Κορινθία

Στη νότια πλευρά τη Ζήριας θα βρεις το χωριό Καστανιά το βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και απλά μοναδικό. Στο χωριό αυτό υπάρχουν σπίτια φτιαγμένα από πέτρα, έλατα και σημεία τα οποία είναι άκρως φωτογραφίσιμα.

  • Αγόριανη στη Φωκίδα

Ένα χωριουδάκι 25χλμ από την Αράχωβα μπορεί να σου κλέψει την καρδιά και αν είσαι από τα άτομα που θέλουν ηρεμία αλλά και να πάρουν μια τζούρα καθαρού αέρα, τότε η Αγόριανη είναι για εσένα.

Είναι ένα καταπράσινο χωριό στο οποίο θα συναντήσεις καταρράκτες και μπορείς να πας είτε με τον σύντροφο σου είτε με την οικογένεια σου!

Να πούμε σε αυτό το σημείο πώς όλα τα μέρη της Ελλάδας είναι καταπληκτικά και εννοείται πώς σε επόμενα άρθρα θα αναφερθούμε σε ακόμη περισσότερα!

 

Τσέκαρε και αυτά : 

Περίεργα : Τη συνέλαβαν γιατί έφαγε σούπα από νυχτερίδα

Μπιγκ Μπεν : Ήχησε ξανά η καμπάνα του