Χριστουγεννιάτικες διακοπές

Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές έχουν ιδιαίτερο νόημα στη ζωή μας γιατί είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκουραστούμε και παράλληλα να χαρούμε τα στολισμένα μέρη τα οποία εμφανίζονται στο διάβα μας.

Αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να διανοηθούν πώς θα περάσουν άλλη μια χρονιά στην Ελλάδα γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα, τότε πρέπει να κινητοποιηθείς και ν βρεις το μέρος που θέλεις να επισκεφτείς για να γιορτάσεις.

Όταν κάποιος κάνει την αναζήτηση του για ένα επερχόμενο ταξίδι έτσι ώστε να γιορτάσει τα Χριστούγεννα, ένα από τα πρώτα πράγματα που “εξετάζει” είναι οι αγορές που υπάρχουν γιατί είναι σημαντικές αφού “μεταφέρουν” το christmas spirit!

 

Έτσι, λοιπόν, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, θυμηθήκαμε τις δικές μας αγαπημένες χριστουγεννιάτικες αγορές και σου προτείνουμε τρεις από αυτές μήπως και σε βοηθήσουμε στην αναζήτηση σου!

#1. Κρακοβία 

Τα λόγια είναι πραγματικά περιττά καθώς πρόκειται για ένα μέρος όπου τα Χριστούγεννα γιορτάζονται με εξαιρετικό τρόπο!

Στην κεντρική πλατεία – Rynek Glowny – δημιουργούν μια τεράστια χριστουγεννιάτικη αγορά όπου ο καθένας μπορεί να βρει πολύ ιδιαίτερα πράγματα όπως στολίδια και πολλά φαγητά, τα οποία είναι θεσπέσια. Μπορείς να απολαύσεις τοπικά εδέσματα ενώ θα δεις πολύ κόσμο να κυκλοφορεί με ένα ποτήρι βότκα στο χέρι για να ζεσταθεί!

#2. Δουβλίνο 

Στην ιρλανδική πρωτεύουσα υπάρχει ιδιαίτερη αγάπη για τα Χριστούγεννα! Κοντά στον ναό του Αγίου Στεφάνου δημιουργείται μια χριστουγεννιάτικη αγορά όπου ο κόσμος μπορεί να απολαύσει ιρλανδικά φαγητά αλλά και άφθονη Guinness. Σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας θα βρεις ανθρώπους να τραγουδούν τα κάλαντα ενώ τα μαγαζιά είναι όλα στολισμένα!

#3. Βουδαπέστη 

Μια πόλη που ξέρει πολύ καλά πως να γιορτάζει τα Χριστούγεννα! Είναι ένα ιδανικό μέρος για χριστουγεννιάτικες διακοπές καθώς δεν είναι ακριβό και μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα!

Στην πλατεία Vörösmarty θα συναντήσει κανείς ξύλινους πάγκους οι οποίοι είναι γεμάτοι με τοπικά καλούδια, στολίδια αλλά και διάφορα πραγματάκια τα οποία μπορείς να τα δωρίσεις σε αγαπημένα πρόσωπα! Μάλιστα, υπάρχουν μέρες όπου ηθοποιοί δίνουν μίνι παραστάσεις που αφορούν τα Χριστούγεννα.

Τσέκαρε και αυτά :

Μπράντ Πιτ : Φήμες για νέα σύντροφο στη ζωή του

Νέο βιβλίο: Αισθηματικό μυθιστόρημα της Καρμέλας Κατσαμένη