Χριστουγεννιάτικες διακοπές

Καθημερινά κοιτάζουμε υπομονετικά το ημερολόγιο καθώς πλησιάζουν οι χριστουγεννιάτικες διακοπές και όλοι θέλουμε να βρεθούμε εκτός της μεγαλούπολης που ζούμε για να γιορτάσουμε και να ξεκουραστούμε.

Ωστόσο, δεν είναι είναι λίγοι εκείνοι που ακόμη δεν έχουν αποφασίσει αν θα βρεθούν εκτός πόλης ή αν θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό για την πιο “wonderful time of the year” και εμείς σκεφτήκαμε να δώσουμε κάποιες ιδέες, μπας και βοηθήσουμε έναν άνθρωπο!

Αυτοί είναι οι ονειρικοί προορισμοί στην Ελλάδα για χριστουγεννιάτικες διακοπές 

  • Μέτσοβο

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Metsovo Greece (@metsovo_greece)

Ένα μέρος, πραγματικά μοναδικό! Είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα και διαθέτει μια ιδιαίτερη γοητεία η οποία δε σε αφήνει αδιάφορο. Παραδοσιακά σπίτια φτιαγμένα από πέτρα, πλατείες και δρόμοι απλά υπέροχοι, και τριγύρω έλατα που σε βάζουν αμέσως στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Αν είσαι λάτρης των χειμερινών σπορ, τότε μπορείς να επισκεφτείς τα χιονοδρομικά κέντρα Πολιτσιές ή Προφήτης Ηλίας, Καρακόλι και Ζυγός-Ανήλιο.

  • Νυμφαίο

Ένα χωριό – 60χλμ από τη Φλώρινα – το οποίο θα μπορούσε να είναι ο τόπος όπου μένει ο Άγιος Βασίλης. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.350 οπότε φαντάζεσαι το κρύο που έχει και τα μονοπάτια τα οποία είναι φτιαγμένα από πέτρα είναι μοναδικά.

Είναι ένα μέρος πραγματικά μαγικό το οποίο λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

  • Καρπενήσι


Η Ευρυτανία έχει ένα μεγάλο στολίδι το οποίο θεωρείται το Καρπενήσι και είναι από τους top προορισμούς για να κάνεις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Μπορε΄ςι να γευτείς υπέροχα πράγματα όπως είναι το λουκάνικο Ευρυτανίας και να επισκεφτείς το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου για σκι!

Τσέκαρε και αυτά :

Χασμουρητό : Είναι τελικά “κολλητικό”

Χταπόδι : Έρευνα αποκαλύπτει πώς έχουν “νεύρα”