: Το πανατόνε είναι ένα από τα γλυκά που έχουν συνδεθεί μέσα με τις γιορτές και ο κόσμος το επιλέγει, αλλά φοβάται να το φτιάξει στο σπίτι διότι νιώθει πως είναι μια πολύ δύσκολη παρασκευή.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ
Το “ψηλό” γλυκό ψωμί που μας έρχεται από το μιλάνε είναι αυτό που βλέπεις παντού να φιγουράρει και είναι ένα ιδανικό γλυκό για να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μάλιστα, πολλοί το προτιμούν για να ξεκινήσουν το χριστουγεννιάτικο πρωινό τους έχοντας σε μια κούπα ζεστό καφέ η σοκολάτα!
Τι θα χρειαστείς
- 1 κουταλιά της σούπας ξερή μαγιά
- 5 κούπας αλεύρι
- 5 μεγάλα αυγά
- 2/3 της κούπας νερό
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 2 κουταλιές του γλυκού βανίλια
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 170 γραμμάρια βούτυρο
- 70 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα
Τα φρούτα και οι ξηροί καρποί
- μισή κούπα σταφίδες
- μισή κούπα αμύγδαλα
- μισή κούπα αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σου
- 1/4 της κούπας ρούμι
Πάμε στην παρασκευή
- Πάρε ένα ψηλό τσέρκι για να τοποθετήσεις το μείγμα σου
- Σε ένα μπολ ρίξε το γάλα με τη μαγιά και ανακάτεψε και μια κουταλιά ζάχαρης
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια! Πρόσθεσε το ξύσμα πορτοκαλιού
- Προσέθεσε στο μείγμα μια κουτάλια αλεύρι και ρίξει ένα – ένα τα αυγά
- Σε ένα άλλο μπολ πρόσθεσε το αλεύρι και άνοιξε μια τρύπα στη μέση όπου και θα ρίξει τη μαγιά. Ανακατεύεις.
- Άρχισε να ρίχνεις το μείγμα με τα αυγά στο αλεύρι και ανακάτευε σιγά-σιγά
- Σε ένα τηγανάκι καβούρδισε τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες με το ρούμι για 5 λεπτά
- Ρίξει το μείγμα σου με τη ζύμη σε μια ξύλινη επιφάνεια και πάρε ένα πλάστη για να το “ανοίξεις” και να απλωθούν τα υλικά
- Αφού κρυώσει το μείγμα με τις σταφίδες ρίξτε στη ζύμη και ξεκίνα να πλάθεις πάλι
- Άφησε το μείγμα να φουσκώσει για μια ώρα
- Τοποθέτησε το μείγμα στο τσέρκι και ψήσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά!
Τσέκαρε και αυτά :
Εφαρμογές γνωριμιών : Η τάση από την Ισλανδία
Ολίβια Νιούτον Τζον : Ετοιμάζεται ντοκιμαντέρ