: Τα τρουφάκια είναι για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο καθώς είναι ένα από τα εύκολα γλυκά που μπορούμε να δημιουργήσουμε και να κεράσουμε τους καλεσμένους μας.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ
To έγκνογκ είναι ένα ποτό το οποίο δημιουργούν πολλοί στην Σκανδιναβία και τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται γνωστό και στην Ελλάδα. Έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση και πλέον μπορούν να το μετατρέψουμε και σε… τρουφάκια!
Τι θα χρειαστείς
- 1 κρόκο από ένα μεγάλο αυγό
- μισή κούπα κρέμα γάλακτος
- 3/4 της κουταλιές του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
- 1/4 του κουταλιού του γλυκού βανίλια
- 1 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 450 γραμμάρια σταγόνες λευκής σοκολάτας
- μισή κούπα ζάχαρη άχνη
Χριστουγεννιάτικες συνταγές – Πάμε στην παρασκευή
- Σε ένα μπεν μαρί, ρίχνεις το αυγό, την κρέμα, το ξύσμα, την κανέλα, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο!
- Ανακατεύεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει.
- Προσθέτεις τη σοκολάτα και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει. Το ρίχνεις σε ένα μπολ και το βάζεις στο ψυγείο για μια με δυο ώρες.
- Σε ένα μπολ ρίχνεις τη ζάχαρη, λίγη ακόμη κανέλα και αν σου έχει μείνει λίγο μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύεις.
- Βγάζεις από το ψυγείο το μείγμα το οποίο έχει παγώσει και αρχίζεις να δημιουργείς μπαλάκια τα οποία τα ρίχνεις μέσα στη ζάχαρη.
- Τα απλώνεις σε ένα ταψί και τα βάζεις πάλι στο ψυγείο για μισή ώρα!
Τσέκαρε και αυτά :Χριστούγεννα στην Αθήνα : Υπέροχες φωτογραφίεςKate Moss : Ποζάρει με ροζ μαλλιά