Χταπόδι

Έξαλλο (σου λέει) μπορεί να γίνει ένα χταπόδι και μέσω μιας έρευνας αποκαλύφθηκε πώς υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό με τον άνθρωπο.

Αυστραλοί επιστήμονες κατάφεραν να βιντεοσκοπήσουν μια ιδιαίτερη στιγμή που είχαν χταπόδια και παρατήρησαν πως πετούσαν διάφορα πράγματα στους “φίλους” τους γιατί ήταν έξαλλα.

Τα χταπόδια θεωρούνται από τα πιο έξυπνα ζώα στον πλανήτη και έχουν την τάση να ζουν μοναχικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να συναναστραφούν με πολλά άλλα όντα και ειδικά με όμοια τους. Μάλιστα, τείνουν να έχουν και κανιβαλιστικές τάσεις καθώς αλληλοτρώγονται.

Προτού όμως μεταμορφωθούν σε υδρόβιους Χάνιμπαλ Λέκτερ, επιλέγουν να εκφράσουν τον εκνευρισμό τους πετώντας πράγματα όπως όστρακα και άμμο.

Ο καθηγητής Πίτερ Γκόντφρεϊ-Σμιθ του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και η ομάδα του, δημοσίευσαν σχετική έρευνα στο επιστημονικό περιοδικό «PLoS One», σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», τη «Γκάρντιαν» και το «Nature» και αναφέρθηκε πως είναι πολύ ιδιαίτερο αυτό που επιλέγει να κάνει ένα χταπόδι.

Τσέκαρε και αυτά :

Αθήνα : Η πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων με τη Google

Συνταγές : Το τυρένιο σκορδόψωμο που πρέπει να φτιάξεις