Claudio Bravo Camus: Η αλλιώς στα ελληνικά, “Κλαούντιο Μπράβο Κάμους”, τιμάται σήμερα από την Google με ένα ιδιαίτερο Doodle!

Έτσι κι αλλιώς ο Claudio Bravo Camus ήταν μια ιδιαίτερη προσωπικότητα! Ήταν ένας ζωγράφος που έγινε γνωστός επειδή συνδύασε την κλασσική τέχνη των ζωγράφων του μπαρόκ με αυτή του σουρεαλισμού του γνωστού Salvador Dali.

Να πούμε η αφορμή για να τιμήσει η Google τον Claudio είναι η συμπλήρωση των ογδόντα τριών χρόνων από την ημέρα που γεννήθηκε.

Τα απίστευτα έργα που τον έφεραν να τον γνωρίζει ο κόσμος είναι η σειρά που έδειχνε τυλιγμένα πακέτα χαρτί που ήταν δεμένα με κλωστές!

Ο Claudio Bravo Camus γεννήθηκε στην Valparaiso στις 8 του Νοέμβρη…Σαν σήμερα το 1936 δηλαδή…Μεγάλωσε σε ένα όμορφο ράντσο στην πόλη Melipilla και σπούδασε ηθοποιία σε ένα πανεπιστήμιο της Χιλής.

Όμως αυτό που τον τραβούσε ήταν οι εικαστικές τέχνες! Ο πατέρας του δεν ήθελε…αλλά αυτός ήξερε μέσα του ότι ήταν αυτό που ήθελε και το πραγματοποίησε! Για πρώτη φορά στα 17 του έκανε παρουσίαση των πινάκων του σε γνωστή γκαλερί της περιοχής του Valparaisio.

Και από εκεί ξεκίνησα όλα!