Click away

Μια φωτογραφία κατάφερε να γίνει viral μέσα σε λίγες ώρες και δείχνει μια γυναίκα – η οποία εφαρμόζει τη μέθοδο click away– να βρίσκεται έξω από κατάστημα υποδημάτων στην Ερμού και να δοκιμάζει μια μπότα λίγο πριν κάνει την αγορά της!

Στη φωτογραφία που κυκλοφορεί στα social media, βλέπουμε μια κυρία να φορά τη μασκούλα της, να έχει βγάλει το αρβυλάκι της και να πιάνει μια μαύρη μπότα με σκοπό να τη δοκιμάσει έξω από ένα κατάστημα! Και μια απορία δημιουργείται: Είναι εγωιστική η κίνηση της ή απλά υποδηλώνει την ανάγκη του καταναλωτή να θέλει να δοκιμάσει το προϊόν προτού κάνει την αγορά του;

Χμμ… Κοίτα, η κυβέρνηση έχει αναφέρει συγκεκριμένα μέτρα όσο αφορά τη μέθοδο click away, τα οποία αναφέρουν πως θα μπορούν μέχρι και 9 άτομα να βρίσκονται στην ουρά για να παραλάβουν τα προϊόντα που θέλουν και πως θα μπορούν να έχουν συγκεκριμένο χρόνο μέχρι να γίνει η παραλαβή! Άρα από τη μεριά της κυρίας ήταν εγωιστική η κίνηση καθώς η μασκούλα ήταν κάτω από τη μύτη και αδιαφόρησε για το γεγονός πως έπρεπε να πάρει το αντικείμενο που έχει επιλέξει και να φύγει! Αλλά μερίδιο ευθύνης φέρει και ο άνθρωπος που της επέτρεψε να κάνει τη δοκιμή του προϊόντος έξω από το κατάστημα.

Από την άλλη πλευρά, όμως, είναι λογικό να μη θέλει να πάρει «γουρούνι στο σακί» η γυναίκα και δοκιμάσει τη μαύρη μπότα και θα μου πεις πως δεν καθυστέρησε κανέναν άνθρωπο στην ουρά αφού ήταν μόνη της!

Σε αυτό το σημείο θέλω να πω πως όταν πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ και αποφασίζουμε να αγοράσουμε το νέο ψωμί που κυκλοφόρησε με χαρούπι δεν έχουμε τη δυνατότητα να το δοκιμάσουμε όπως και τη νέα σοκολάτα με γεύση καπουτσίνο αλλά τα αγοράζουμε και όταν πηγαίνουμε σπίτι γίνεται η ανάλογη δοκιμή! Άρα, μήπως η κυρία έκανε μια κίνηση που για αυτή την περίοδο μπορεί να θεωρηθεί εγωιστική; Θα πω ναι, γιατί θα μπορούσε να πάρει τις μποτούλες της, να πάει σπίτι και να κάνει τη δοκιμή της! Και να δεν της άρεσαν, ας πήγαινε να τις αλλάξει!

Σόρρι, αλλά αυτό θα έκανα εγώ και θέλω να πιστεύω πως θα το έκαναν και άλλοι άνθρωποι! Ας ελπίσουμε πως δε θα δούμε κόσμο να βγάζει παραπάνω πράγματα από πάνω του με σκοπό να κάνει δοκιμές στη μέση των πεζοδρόμων!

Who said this? @stylefreakalex