Click away

Η μέθοδος «click away» μπαίνει δυναμικά στη ζωή μας από την Κυριακή 13/12/2020 και όλοι όσοι επιθυμούμε να ψωνίσουμε δώρα και άλλα πράγματα, δε θα μπορούμε να κάνουμε βόλτες στα καταστήματα και να χαζεύουμε βιτρίνες!

Σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα που επιθυμούν με τη νέα μέθοδο και να παραλαμβάνουν τα προϊόντα τους από το κατάστημα, Σκοπός του click away είναι να μην υπάρξει μεγάλη κινητικότητα στους δρόμους και να μπορέσουν οι καταναλωτές να πάρουν πιο γρήγορα τα πράγματα που θέλουν, καθώς οι μεταφορικές εταιρείες έχουν «γεμίσει» και η αποστολή των παραγγελιών καθυστερεί πολύ.

Ποια θα είναι η διαδικασία του click away:

  • Ο πελάτης κάνει την παραγγελία του μέσω του e-shop της επιχείρησης ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με την εκάστοτε επιχείρηση.
  • Προπληρώνει το προϊόν με ηλεκτρονική συναλλαγή ή στο κατάστημα σε μηχάνημα POS.
  • Mε το αποδεικτικό παραγγελίας ή με sms από την επιχείρηση όπου θα αναφέρει την παραγγελία, θα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί στο κατάστημα για να παραλάβει το προϊόν που θέλει, και στέλνοντας ένα μήνυμα στο 13033 με κωδικό παραγγελίας #2.
  • Μόνο ένα άτομο θα μπορεί να πηγαίνει να παίρνει την παραγγελία του.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, πως πρέπει να μειωθεί η έντονη κινητικότητα στους δρόμους και πως οι ουρές έξω από τα καταστήματα θα αφορούν μέχρι και 9 άτομα.