Η παγκόσμια κοινότητα έχει έρθει με τη χειρότερη απειλή που θα μπορούσε να κληθεί να αντιμετωπίσει.. Την πανδημία του covid-19.

Οι επιπτώσεις ενός lockdown επηρεάζουν σε τεράστιο βαθμός τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, αλλά και μπορούν να γίνουν αιτία χωρισμού για πολλά ζευγάρια.

Πολλές επιχειρήσεις είναι πλέον υποχρεωμένες να λειτουργήσουν με τηλεργασία, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει τη συνύπαρξη δύο ανθρώπων κάτω από μια στέγη.

Οι καυγάδες μπορεί να γίνουν εντονότεροι, γεγονός που αποδεικνύεται από την άσκηση της ενδοοικογενειακής βίας, η οποία έχει αυξηθεί αρκετά στην περίοδο των lockdowns.

Το παραμικρό πράγμα που μπορεί ένας από τους δύο συντρόφους να μην είχε εντοπίσει για τον άλλον τόσο καιρό, να τα εντοπίσει και μπορεί σε συνδυασμό με τα έντονα συναισθήματα που επιτάσσει η εποχή, να μοιάζουν ως μια ακόμη σταγόνα για να ξεχυλίσει το ποτήρι.

Από την άλλη πλευρά, πολλοί είναι κι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η τηλεργασία και τα lockdowns έδωσαν το έναυσμα στις οικογένειες να περάσουν περισσότερο χρόνο με τα μέλη τους.

Επιπροσθέτως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν μάλιστα ότι όλα αυτά βοήθησαν τα ζευγάρια να έρθουν ακόμη πιο κοντά και να εντοπίσουν όλα όσα τους κρατούσαν “πίσω” και τώρα έχοντας τον χρόνο που έπρεπε, έλυσαν τις όποιες διαφορές τους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ολόκληρη η κοινωνία ήρθε αντιμέτωπη με τη χειρότερη απειλή του ανθρώπινου είδους (covid-19), κι αν διαχειριστεί σωστά όσα επιφέρει, τότε θα είναι σε θέση να βγει ακόμη πιο δυνατή, αλλά και τα ζευγάρια ακόμη πιο ενωμένα.