Αυτή η μακαρονάδα που σου ετοίμασα τα έχει όλα! Είναι γρήγορη, πεντανόστιμη και μπορεί να κάνει πολύ κόσμο να θέλει συνεχώς να τρώει από τα μαγικά χεράκια σου!
Αν αναζητάς κάτι τρομερά νόστιμο το οποίο θα μπορέσεις να μοιραστείς με αγαπημένους φίλους ή με εκείνο το πλάσμα που κάνει την καρδιά σου να «φτερουγίζει», τότε πρέπει να δοκιμάσεις αυτή την ξεχωριστή μακαρονάδα με χτένια.
Μέχρι να βράσετε τα σπαγγέτι, η σάλτσα θα είναι έτοιμη και θα μπορέσεις να την απολαύσεις με τα άτομα που θέλεις!
Συστατικά – Για 4 μερίδες
• 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 500 γρ. χτένια ξεπαγωμένα ή φρέσκα
• 2 κουτ. σούπας βούτυρο
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 2 κουτ. γλυκοὐ ξύσμα λεμονιού
• 1 πρἐζα μπούκοβο
• 1\3 φλυτζ. λευκό ξηρό κρασί
• 1 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
• αλάτι και πιπέρι
• χυμός από 1 λεμόνι
• 230 γρ. Σπαγγέτι
• 2 κουτ. σοὐπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης για τη μακαρονάδα σου!
• Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα ελαφρώς αλατισμένου νερού σε σημείο βρασμού. Μαγειρέψτε τα μακαρόνια στο βραστό νερό, ανακατεύοντας περιστασιακά περίπου 10 λεπτά ή 1 λεπτό λιγότερο από ό, τι αναγράφετε στη συσκευασία.
• Θερμάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Όταν το λάδι αρχίζει να καπνίζει, προσθέστε τα χτένια. Αφήστε τα για 1 λεπτὀ. Πιέστε για να γυρίσετε. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε τα χτένια μέχρι να λιώσει το βούτυρο Ανακατεύουμε το σκόρδο. Προσθέστε ξύσμα λεμονιού και μπούκοβο και το κρασί. Ανακατέψτε μέχρι να μαγειρευτεί το αλκοόλ, περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη κρέμα. Όταν το μείγμα αρχίζει να σιγοβράζει, μειώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια-χαμηλή. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού.
• Σουρώστε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στη κατσαρόλα με τα χτένια και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Προσθέστε το μισό μαϊντανό. Μαγειρέψτε περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Βἀζετε γενναιόδωρα τριμμένο τυρί. Προσθέστε το υπόλοιπο μαϊντανό. Σερβίρετε σε ζεστά μπολ.
Enjoy your food babes!
Chef Kate…