Δάγκωμα φιδιού

Δάγκωμα φιδιού

: Σε όλον τον κόσμο υπάρχουν περισσότερα από 2.000 είδη τα οποία καταγράφονται επίσημα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τρέμουν στη σκέψη πως μπορεί να τους πλησιάσει ένα τέτοιο ερπετό!Ασχέτως αν είναι δηλητηριώδες ή όχι!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Στην Ελλάδα υπάρχουν δηλητηριώδη φίδια αλλά είναι πολύ λίγα σε σχέση με άλλες χώρες όπως είναι η Αυστραλία! Το πιο επικίνδυνο φίδι το οποίο “κυκλοφορεί” σε αγρούς και διάφορες σημεία της χώρας είναι η οχιά. Βέβαια, πρέπει να ξέρεις πως δεν υπάρχει μόνο ένα είδος οχιάς στην Ελλάδα καθώς μπορεί να συναντήσει 5 είδη στο σύνολο τους και θέλει μεγάλη προσοχή γιατί μπορεί να επιτεθεί νομίζοντας πως θέλεις να τη βλέψεις.

Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει πανικός καθώς μια οχιά δάγκωσε ερπετολόγο όταν εκείνη προσπαθούσε να απομακρύνει το ερπετό από δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης. Η 39χρονη γυναίκα βρέθηκε αμέσως στο νοσοκομείο με σκοπό να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και να της δοθεί η κατάλληλη αγωγή για να μπορέσει να ξεφύγει από τον κίνδυνο.

Τι πρέπει να κάνουμε αν μας δαγκώσει φίδι

Τα φίδια είναι αρκετά ύπουλα και μπορεί να ξεγλιστρίσουν εύκολα ακόμη και αν νομίζουμε πως τα έχουμε πιάσει.

Aν μας δαγκώσει κάποιο φίδι, είναι πολύ συγκεκριμένα τα βήματα που πρέπει να γίνουν

  • Μένουμε ακίνητοι και δεν περπατάμε
  • Προσπαθούμε να είμαστε ήρεμοι (όσο γίνεται)
  • Αμέσως καλούμε το ΕΚΑΒ ή μεταφερόμαστε στο κοντινότερο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας
  • Δεν βάζουμε πάγο
  • Δεν ρουφάμε την πληγή με σκοπό να διώξουμε το δηλητήριο (είναι μύθος)
  • Προσπαθούμε να θυμηθούμε το χρώμα του φιδιού έτσι ώστε να το περιγράψουμε για να γνωρίζει ο θεράπων ιατρός τι έχει να αντιμετωπίσει
  • Δένουμε πιο ψηλά από το σημείο όπου βρίσκεται το δάγκωμα φιδιού (όχι πολύ σφιχτά) με σκοπό να προστατέψουμε όσο μπορούμε τις φλέβες

Tσέκαρε και αυτά: