Διαχείριση άγχους

Διαχείριση άγχους : Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με διάφορες καταστάσεις οι οποίες μας προκαλούν εντάσεις, δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα και δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε λεπτό.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ 

Το άγχος, το στρες και όποια κατάσταση κλονίζει την ήρεμη, ψυχική μας υγεία είναι ικανά να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στο σώμα μας και χρειαζόμαστε τρόπους να μπορέσουμε να ηρεμήσουμε.

Οι ασκήσεις αναπνοής είναι κάτι το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει πολύ στη διαχείρηση άγχους ενώ και η φύση έχε προνοήσει να “δημιουργήσει” πράγματα τα οποία κάνουν καλό στην ψυχική μας υγεία και είναι σημαντικό να τα γνωρίζουμε.

Υπάρχουν τρία βότανα τα οποία μπορούν να σε ηρεμήσουν και να σε χαλαρώσουν όταν νιώθεις πως δεν την “παλεύεις” άλλο και είναι τα εξής :

1.Πράσινο τσάι 

Οι βουδιστές επιλέγουν το συγκεκριμένο τσάι όταν θέλουν να συγκεντρωθούν και να προσφέρουν στην ψυχή τους, εκείνη τη χαλάρωση που όλοι αναζητάμε. Βοηθά στη μείωση της πίεσης του αίματος και μειώνει το άγχος, σύμφωνα με μελέτες.

2.Χαμομήλι 

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως το χαμομήλι έχει μαλακτικές ιδιότητες και θεωρείται “φάρμακο” για πολλά πράγματα! Το χαμομήλι φαίνεται πως λειτουργεί και ως “μαλακτικό” για τα νεύρα.

3.Βαλεριάνα 

Είναι το “ηρεμιστικό” της φύσης και πολλοί το χρησιμοποιούν για να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου τους ή όταν δεν μπορούν να ηρεμήσουν και ταλαιπωρούνται από πονοκεφάλου.

Τσέκαρε και αυτά :

Βασιλιάς Κάρολος : Του πέταξαν ξανά αυγά

Εξοικονόμηση βενζίνης : Πώς να μειώσεις την κατανάλωση