Διάγγελμα Μητσοτάκη

Το διάγγελμα Μητσοτάκη έφερε νέο Lockdown στην Αθήνα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, γεγονός που έγινε μετά από εισήγηση της ειδικής επιτροπής που ανέλυσαν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στο τηλεοπτικό μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως από την Πέμπτη έως τις 28 Φεβρουαρίου, δηλαδή μέχρι τέλος του μήνα θα υπάρξουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα στην Αττική.

Επομένως αυτό σημαίνει πως κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης οι οποίες θα λειτουργούν πλέον ξανά με το σύστημα εξ αποστάσεως.

Διευκρινίστηκε όμως στο διάγγελμα Μητσοτάκη ότι από το σύστημα από απόσταση εξαιρείται η ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί να γίνεται με φυσική παρουσία.

O Έλληνας πρωθυπουργός διευκρίνισε πως η προϋπόθεση για όλα τα μέτρα είναι η πρόοδος της Ελλάδας και να είναι υγιείς όλοι οι Έλληνες, προαναγγέλλοντας μάλιστα πως τον Απρίλιο θα είναι όλη η χώρα σε πολύ καλύτερα επίπεδα.

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως στο επόμενο δίμηνο οι Έλληνες θα είναι αντιμέτωποι με το άνοιξε κλείσε, σημειώνοντας πως η βεντάλια των περιορισμών θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού.