Διαγωνισμός

Διαγωνισμός: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης των νικητών του διαγωνισμού της ΕΥ, Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2021.

Ο διαγωνισμός, διοργανώνεται στην Ελλάδα για όγδοη φορά από την ΕΥ, με στόχο να αναδείξει την επιχειρηματική αριστεία και να τιμήσει τους επιχειρηματίες που καινοτομούν, δημιουργούν μακροπρόθεσμη αξία για όλους και συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο θεσμός αναδεικνύει τον δυναμισμό και τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς το σύνολο των επιχειρήσεων των υποψηφίων που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό, σημείωσαν την περίοδο 2016-2021 αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 67%, και δημιούργησαν 43% περισσότερες νέες θέσεις εργασίας, παρά τον αντίκτυπο των διαφόρων προκλήσεων που κλήθηκαν να διαχειριστούν.

Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες, που διακρίθηκαν για τις υψηλές επιδόσεις τους, τον πρωτοποριακό τρόπο σκέψης, τις ηγετικές ικανότητές τους, την αναπτυξιακή δυναμική τους, το καινοτόμο πνεύμα και την κοινωνική ευαισθησία τους, επελέγησαν από την ανεξάρτητη εννεαμελή Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού, υπό την προεδρία του κυρίου Βασίλειου Κάτσου, Προέδρου και Συνιδρυτή της VNK Capital και EY Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2008.

Oι νικητές στις επιμέρους κατηγορίες βράβευσης του διαγωνισμού της ΕΥ, Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2021, είναι:

Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας – Γεώργιος Γεράρδος, Ιδρυτής και Πρόεδρος ΔΣ, ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS ΑΕΒΕ

Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας – Γεώργιος Μυλωνάς, Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΛΟΥΜΥΛ ΑΕ

Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας – Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, CEO & Co-Founder, BLUEGROUND

Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας – Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

Επίσης, για πρώτη φορά απονέμεται τιμητική «Διάκριση Συνολικής Επιχειρηματικής Προσφοράς».

Παράλληλα, και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στην Ελλάδα, η κριτική επιτροπή ομόφωνα επέλεξε να απονείμει τιμητική «Διάκριση Συνολικής Επιχειρηματικής Προσφοράς», στον Ελευθέριο Σαΐτη, Ιδρυτή και Πρόεδρο των εταιρειών, Kronos, Intercomm Foods και Agrophoenix, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική επιχειρηματική του πορεία και τη συνεισφορά του στην εθνική οικονομία.

Οι επιχειρηματίες που διακρίθηκαν στις τέσσερις επιμέρους διαγωνιστικές κατηγορίες, θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2021, ο οποίος θα ανακηρυχθεί στη διάρκεια ειδικής Τελετής Απονομής που θα διεξαχθεί στις 23 Μαρτίου 2022, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. O νικητής θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό EY World Entrepreneur Of The Year™, που αναμένεται να διεξαχθεί στο Μόντε Κάρλο τον Ιούνιο του 2022.

Ο κύριος Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: “Για όγδοη χρονιά, η ΕΥ Ελλάδος διοργανώνει τον διαγωνισμό Έλληνας ”Επιχειρηματίας της Χρονιάς”, στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική επιχειρηματικότητα. Πιστοί στη δέσμευσή μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, τιμούμε τους επιχειρηματίες που δεν πτοούνται από τις δυσκολίες που συναντούν στην πορεία τους και βλέπουν ευκαιρίες για δημιουργία, εκεί που άλλοι βλέπουν εμπόδια. Επιχειρηματίες που, επενδύοντας με συνέπεια στην καινοτομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξωστρέφεια, δημιουργούν ποιοτικές θέσεις εργασίας και μακροπρόθεσμη αξία για όλους. Τους επιχειρηματίες εκείνους που παρακολουθούν και προσαρμόζονται στις σαρωτικές αλλαγές στο παγκόσμιο περιβάλλον, και πρωταγωνιστούν στην επανεκκίνηση και στον παραγωγικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας. Εκ μέρους της EY, θέλω να συγχαρώ όλους τους νικητές και να τους ευχηθώ να συνεχίσουν το δημιουργικό έργο τους”.