Διακοπές

Διακοπές: O βρετανικός τύπος πλέκει το εγκώμιο της Ελλάδας τόσο για τον Μάρτιο όσο και για τον Απρίλιο, αλλά και την αισιοδοξία που επικρατεί μετά το άνοιγμα της ελληνικής τουριστικής αγοράς, την οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης στο πλαίσιο της έκθεσης ITB 2021.

Με πολλά και άκρως εκτενή αφιερώματα, πολλά βρετανικά μέσα και άκρως δημοφιλή καλούν τους Βρετανούς να ανακαλύψουν τις ομορφιές όχι μόνο των νησιών, αλλά και της ενδοχώρας για όλη τη χρονιά.

Το κορυφαίο περιοδικό ταξιδιών στη Βρετανία, το National Geographic Traveller UK που αναμένεται να βγει τον Απρίλιο έχει τίτλο “Ελλάδα” και στη συνέχεια αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα “Ανακαλύψτε τα θαύματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και άθικτες χερσονήσους, αρχαία μνημεία, ζωντανές πόλεις και βουνά βυθισμένα στους μύθους”.

Πρόκειται για ένα 18σέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα με τίτλο “Στην ελληνική ενδοχώρα”.

Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη Μάνη, τη Μονεμβασιά, τη Χαλκιδική, τη Νάουσα και τα Ζαγοροχώρι.

Επίσης έγκριτα βρετανικά μέσα όπως Independent, Times και Telegraph προτείνουν ελληνικούς προορισμούς για τις διακοπές του βρετανικού λαού, ενώ προβάλουν και τη χώρα ως έναν εξαιρετικό προορισμό για σκι.