Διακόσμηση

Η διακόσμηση είναι ένα δύσκολο εγχείρημα για κάθε σπίτι και υπακούει πάντα σε κανόνες έαν δεν θέλουμε να δούμε ξαφνικά ένα σπίτι που να θυμίζει το πατρινό καρναβάλι.

 

Φυσικα οι κανόνες σε μία διακόσμηση πρέπει να προσαρμόζονται και στα γούστα του καθενός από εμάς, έτσι ώστε να νιώθουμε οικεία και όμορφα.

Ένας βασικός κανόνας για τη διακόσμηση ενός σπιτιού είναι πως πρέπει να το αδειάσουμε λίγο. Πρέπει να έχουμε κάποιες άδειες γωνίες. Αυτό θα βοηθήσει έτσι ώστε να νιώθουμε πως οι χώροι αναπνέουν και πως είναι ακόμα μεγαλύτερο από ότι είναι. Στην ουσία θα πρέπει κάποιος να προσέχει πως το σπίτι πρέπει να είναι κατά 80% ή 70% γεμάτο και το υπόλοιπο ποσοστό άδειο.

Αυτό που πρέπει επίσης να θυμάστε είναι πως οι μοκέτες που καλύπτουν όλο σχεδόν το πάτωμα είναι απαγορευτικές. Πρέπει να προτιμάτε ένα μικρό χαλί, το οποίο θα λειτουργεί ως statement και το πιο καλό σημείο είναι κάτω από το τραπέζι του σαλονιού. Έτσι πέρα από το βασικό που είναι ο πιο εύκολος καθαρισμός, αλλά δίνει και μία αίσθηση ζεστασιάς.

Ένα ακόμα που δεν πρέπει να ξεχάσετε είναι πως ένα σπίτι χρειάζεται σχήματα. Εάν για παράδειγμα έχετε έναν γωνιακό καναπέ που σημαίνει ορθογώνιο σχήμα, τότε θα πρέπει να τοποθετηθεί στο χώρο κάτι στρογγυλό, όπως μία πολυθρόνα με καμπύλες.

Τσέκαρε κι αυτό:

Συνταγές : Τσιπς καρότου στο air fryer