Έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη διαδικτυακή τους συζήτηση γύρω από τη νέα συνθήκη της αποστασιοποίησης, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ πραγματοποιούν την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 18:30 το δεύτερο live webcast με θέμα: “Infodemic”.

Η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση εν μέσω πρωτόγνωρων και έκτακτων καταστάσεων αποτελεί οδηγό για όλους μας, γι’ αυτό και οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ μέσα από μια ανοιχτή συζήτηση με δημοσιογράφους αναζητούν το πώς ο καταιγισμός πληροφοριών από πηγές πολλαπλής προέλευσης και η εξαιρετικά γρήγορη εξάπλωση τους, αποτελεί το νέο δεδομένο στην ενημέρωσή μας.

ad

Τι συμβαίνει ωστόσο όταν ένα νέο φαινόμενο το διερευνά παράλληλα η επιστημονική και η δημοσιογραφική κοινότητα; Η ανάγκη «ελεύθερης» διάθεσης δεδομένων αλλά και η ανάγκη εξειδίκευσης ώστε αυτά τα δεδομένα να γίνουν ικανές «πηγές» επιστημονικής, και όχι μόνο, ενημέρωσης θα βρεθούν στον πυρήνα του live webcast των ΔΙΑΛΟΓΩΝ. 

Στους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ με θέμα το “Infodemic” συμμετέχουν οι: 

Ιωάννα Σουφλέρη, Διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας, Αρχισυντάκτρια ΒΗΜΑScience

Τάσος Τέλλογλου, Δημοσιογράφος – ρεπόρτερ Ant1

Θανάσης Τρομπούκης, Δημοσιογράφος, Project Manager iMEdD Lab 

Για να παρακολουθήσετε το επόμενο webcast των ΔΙΑΛΟΓΩΝ με τίτλο “Infodemic’’, πραγματοποιήστε online εγγραφή εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/snf-dialogues-2020-04-B 

Τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.