διάρρηξη σπιτιού

Ένα από τα πράγματα που φοβάται όλος ο κόσμος είναι η διάρρηξη σπιτιού και πολλές φορές μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια κατάσταση η οποία μπορεί να μας προκαλέσει πολύ αρνητικά συναισθήματα και να μην ξέρουμε να διαχειριστούμε όσα συμβαίνουν.

Καθημερινά ακούμε για κλοπές που γίνονται σε σπίτια και δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο που δεν εξαλείφεται εύκολα! Ωστόσο, το σημαντικότερο όλων είναι να διασφαλιστεί η σωματική μας ακεραιότητα και να μη βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι.

 

Αν, όμως αντιληφθούμε πώς έχει σημειωθεί διάρρηξη σπιτιού και έχει μπει στο χώρο μας κάποιος άγνωστος που θέλει να κλέψει, πρέπει να κάνουμε πολύ συγκεκριμένα βήματα.

#1. Δεν αγγίξουμε τίποτα όταν μπούμε στο σπίτι το οποίο μπορεί να είναι “ανάστατο”.

#2. Καλούμε αμέσως την αστυνομία και δε μένουμε μέσα στο σπίτι διότι μπορεί ακόμη να βρίσκεται κάποιος μέσα.

#3. Αν έχετε αφήσει σε κάποιο σημείο κάρτες και ταυτότητα, καλέστε αμέσως την τράπεζα σας για να μπορέσετε να τις ακυρώσετε.

#4. Αφού έρθει η αστυνομία και καταγραφεί το περιστατικό, αρχίζεις και κάνεις μια λίστα με τα πράγματα που έχουν κλαπεί έτσι ώστε να έχουν γνώση οι αρχές και να ξέρουν, πώς όταν  εντοπιστεί ο δράστης, θα ξέρουν ποια αντικείμενα είναι δικά σας.

#5. Μην κοιμηθείς το πρώτο βράδυ στο σπίτι που διέρρηξαν! Δε θα έχεις ηρεμία και ψυχικά θα φορτιστείς πολύ!

Τσέκαρε και αυτά : 

Banksy : Τα γκράφιτι στους δρόμους της Ουκρανίας

Στάθης Σχίζας : Η μεγάλη αλήθεια για το Survivor