admission

Διασκεδάστε δωρεάν: Μετά την αναβολή του στις αρχές Μαρτίου το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τη διαδικτυακή διεξαγωγή του στις 19-28/5, με δωρεάν μάλιστα προβολές.

Η μεγάλη γιορτή των ταινιών τεκμηρίωσης υιοθετεί την τακτική πολλών άλλων σημαντικών σινε-διοργανώσεων και μεταφέρει τις δράσεις της ψηφιακά. Εξάλλου, την τελευταία περίοδο οι άνθρωποι του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης εργάζονται πυρετωδώς, προσφέροντας μέσω του επίσημου σάιτ και του καναλιού του στο YouTube πληθώρα υλικού ελεύθερα στη διάθεσή των σινεφίλ.

Έτσι λοιπόν, για δέκα μέρες συντονιζόμαστε στις οθόνες μας για να παρακολουθήσουμε μια επιλογή ταινιών του προγράμματος εκ των οποίων βρίσκονται 77 ελληνικές παραγωγές. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί πώς ακριβώς οι θεατές θα έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές προβολές, όμως οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες δωρεάν και για 400 θεάσεις, αποκλειστικά για χρήστες στην Ελλάδα. Ο γεωγραφικός περιορισμός των online προβολών αποτελεί διεθνής πρωτοβουλία του φεστιβάλ, έτσι ώστε να προστατευτούν οι ταινίες αλλά και ο ίδιος ο θεσμός. Διαδικτυακά θα παρακολουθήσουν τις ταινίες και οι κριτικές επιτροπές ώστε να απονείμουν τα βραβεία τους.

Στην ανακοίνωσή της διοργάνωση υπογραμμίζει ότι «πρόθεση του Φεστιβάλ είναι, σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ, να προσληφθούν όλοι οι συμβασιούχοι οι οποίοι επρόκειτο να εργαστούν τον Μάρτιο. Για τις ανάγκες διοργάνωσης του διαδικτυακού 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα ενεργοποιηθούν όλες ανεξαιρέτως οι συμβάσεις που δεν είχαν προλάβει να ξεκινήσουν τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθούν όλες οι συμβάσεις που διακόπηκαν, εξαιτίας της αναβολής του Φεστιβάλ. Επίσης, οι επικεφαλής των τμημάτων του Φεστιβάλ θα μεριμνήσουν για την αναγκαία εκπαίδευση και εξοικείωση των συμβασιούχων με νέες δεξιότητες που απαιτούνται για την online πραγματοποίηση της διοργάνωσης».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το φεστιβάλ βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις υγειονομικές αρχές με τις οποίες εξετάζεται το ενδεχόμενο, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, να πραγματοποιηθούν φεστιβαλικές προβολές σε θερινά σινεμά ή και σε ανοιχτούς χώρους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.