Διατάσεις παίδες για να κάνουμε το σώμα να επανέλθει σε μια καλή κατάσταση και να μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα που επιθυμούμε!

Δύο μήνες καραντίνας. Κάποια από μας καθόμασταν, άλλοι κάναμε γυμναστική και άλλοι συνεχίσαμε με τις δουλειές μας. Είναι πολύ φυσιολογικό να νιώθουμε «πιασμένοι»!

Ότι και να κάναμε την καραντίνα, καλό θα ήταν τώρα που επιστρέφουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς, να δώσουμε έμφαση σε διατακτικές ασκήσεις.

Γιατί να δώσει κάποιος όμως έμφαση σε διατατικές ασκήσεις και τι είναι η διάταση στην τελική;

Στόχος της διάτασης είναι να βελτιώσουμε την ευκαμψία και την κινητοποίηση των μαλακών μορίων(όπως είναι μύες, τένοντες αλλά και σύνδεσμοι).

Αυτό πραγματοποιείται μέσω διαφόρων μεθόδων και τεχνικών.

Θα δώσουμε έμφαση στις διατάσεις για τους εξής λόγους.

1. Αρχικά βελτίωση της χαλάρωσης και της κιναίσθησης. Αυτό το αίσθημα που προκαλείται μετά από μια συνεδρία μάλαξης! Η ευφορία!
2. Υπάρχει βελτίωση στην μυϊκή ισορροπία μεταξύ ανταγωνιστών και αγωνιστών μυών.
3. Προβλέπεται αποκατάσταση σε μύες στους οποίους μπορεί να έχει προκληθεί βράχυνση ελαστικότητας καθώς και η αποκατάσταση του αρχικού μήκους.
4. Λύση των μυοπεριτοναικών σημείων πυροδότησης (Trigger points)
5. Βελτίωση κινητικότητας αρθρώσης
6. Βελτίωση της ευκαμψίας
7. Πρόληψη τραυματισμών

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι προηγείται των διατατικών ασκήσεων η προθέρμανση ώστε να μπορεί να υπάρξει επιμήκυνση των ιστών στο μέγιστο όριο τους χωρίς να υπάρχει η πιθανότητα τραυματισμού.

Δημοσθένης Ιμαριάγκμπε – InSPAring Kolonaki

Τσέκαρε το InSPAring στο Instagram και μίλα με τους ειδικούς για ότι σε απασχολεί!