Διατροφικές συνήθειες

Οι διατροφικές συνήθειες έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια! Νέες ορολογίες έχουν μπει στην καθημερινότητα μας, η γλουτένη έχει αρχίσει να απομακρύνεται από πολλές τροφές που καταναλώνουμε και γενικότερα το διατροφικό lifetsyle είναι σε άλλο επίπεδο.

Στο διατροφικό μας λεξιλόγιο έχουν μπει λέξεις όπως “gluten free”, “χωρίς λακτόζη”, και άλλα πολλά ενώ πλέον οι άνθρωποι ορίζονται από ουσιαστικά τα οποία προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο τρώνε.

Σούπερ μάρκετ

Οι απορίες πολλές καθώς υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τις νέες διατροφικές συνήθειες που έχουν μπει στη ζωή μας και τρεις ορολογίες είναι αυτές που ακόμη όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα! Και πρέπει να μάθεις και εσύ τι σημαίνουν!

Ας δούμε ποιος είναι ποιος :

Vegan : Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι επιλέγουν να τρώνε μόνο τροφές οι οποίες έχουν ως βάση τη φυτική προέλευση. Το κρέας, τα αυγά και ότι είναι παράγωγο ενός ζωικού οργανισμού απαγορεύεται. Μάλιστα, δεν καταναλώνουν ούτε ουσίες όπως είναι το κολλαγόνο το οποίο προέρχεται από κάποιο ζώο ή τη ζελατίνη. Και οι περισσότεροι επιλέγουν να φορούν ακόμη και ρούχα ή να έχουν προϊόντα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την εκμετάλλευση των ζώων. Ούτε μέλι δεν καταναλώνουν.

Pescatarian : Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι επιλέγουν μια plant based διατροφή αλλά μέσα σε αυτή συμπεριλαμβάνουν τα ψάρια και τα οστρακοειδή. Μάλιστα, κάποιοι επιλέγουν να καταναλώσουν και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Flexitarian : Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι κατά βάση ακολουθούν μια vegetarian διατροφή αλλά υπάρχουν φορές όπου καταναλώνουν κρέας ή προϊόντα ζωικής προέλευσης. Με λίγα λόγια κάνουν αυτό που τους βολεύει, ανάλογα τη φάση που βρίσκονται.

Τσέκαρε και αυτό : Σακίρα : Το νέο κομμάτι με τους Black Eyed Peas