Διαβήτης: Το κρέας μπορεί να προκαλέσει πολλές δυσλειτουργίες στον ανθρώπινο οργανισμό και ένα τέτοιο συμπέρασμα βγαίνει και από τη μελέτη από το Duke NUS Medical School στη Σιγκαπούρη.

Η συγκεκριμένα έρευνα δείχνει πως υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στο διαβήτη και στην κατανάλωση του κόκκινου κρέατος και των πουλερικών.

Αυτό μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός πως το κόκκινο κρέας έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε αιμικό σίδηρο.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν κατά 23% μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν διαβήτη επειδή κατανάλωναν κόκκινο κρέας.

Το αντίστοιχο ποσοστό για όσους τρώνε πουλερικά είναι 15% παραπάνω για την εμφάνιση διαβήτη.