Δηλητήριο

Δηλητήριο: Κάποιες φορές οι επιστημονικές μελέτες πραγματικά μπορεί να είναι λίγο τρομακτικές όπως αυτές που προέκυψε από ιαπωνο-αυστραλιανούς επιστήμονες.

Σύμφωνα με τη νέα επιστημονική μελέτη οι άνθρωποι έχουν μέσα στο DNA κάποια γονίδια που κάποια στιγμή στο μέλλον και υπό κατάλληλες περιβαλλοντικές συνθήκες θα μπορούσαν να αναπτύξουν την ικανότητα να παράγουν δηλητήριο όπως και τα φίδια.

Η εκτίμηση αυτή αποδεικνύει πως οι άνθρωποι πραγματικά θα μπορούσαν κάποια στιγμή σε κάμποσα χρόνια από τώρα να είναι κυριολεκτικά τοξικοί.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Οκινάβα και του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS).

Πάντως, οι ίδιοι οι ερευνητές θεωρούν γενικά πως θα είναι απίθανο να υπάρξουν τέτοιες συνθήκες έτσι ώστε ο άνθρωπος να αναπτύξει τέτοια δυνατότητα.

Στην ουσία τα δηλητήρια είναι ένα κοκτέιλ πρωτεϊνών που τα ζώα έχουν μετατρέψει σε όπλα για να ακινητοποιούν και να σκοτώνουν τη λεία τους ή για να αμύνονται.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι διάφορα θηλαστικά, όπως τα τρωκτικά, οι σκύλοι, οι χιμπατζήδες και οι άνθρωποι, περιέχουν στο DNA τους παραλλαγές των γονιδίων που επιτρέπουν στα φίδια την παραγωγή δηλητηρίου, παρόλο που τα θηλαστικά και τα ερπετά έχουν διαχωριστεί εξελικτικά εδώ και εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια.