Δημήτρης Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μπορεί να καταδικάστηκε σε 12 χρόνια για δύο βιασμούς, αλλά θα μείνει στο σπίτι του και όχι στη φυλακή, αφού σύμφωνα με την απόφαση θα κυκλοφορεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

 

Η απόφαση αυτή προκαλέσε παγωμάρα και οργή. Λίγοι εκτός από τον στενό του κύκλο και τους υποστηρικτές του δεν χάρηκε με αυτή την απόφαση και ίσως τελικά ο σοφός λαός να έχει δίκιο. Η δικαιοσύνη είναι τυφλή. Και κουφή σίγουρα.

Το δικαστήριο λοιπόν αποφάσισε να προσφέρει το δώρο της ελευθερίας στον καταδικασθέντα Λιγνάδη έχοντας η απόφασή του ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την έφεση.

Για όσους έχουν ερωτήματα ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης για τον βιασμό δύο ανηλίκων, αλλά αυτή η ποινή το δικαστήριο θέλησε να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Ένοχος δηλαδή αλλά ελεύθερος.

Αλλά το δικαστήριο αποφάσισε να υπάρξουν και περιοριστικοί όροι για την “ελευθερία” του Λιγνάδη. Σύμφωνα με αυτούς τους όρους ο Δημήτρης Λιγνάδης θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 30.000 ευρώ, δεν μπορεί να βγει εκτός χώρας και θα πρέπει να εμφανίζεται κάθε 1η, 6η και 20 του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου κατοικεί.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε εντός δικαστηρίου αλλά και έξω από αυτό σοβαρές αντιδράσεις και αποδοκιμασίες. Και όλοι, όπως και εμείς, προσπαθούμε να καταλάβουμε πως ένας άνθρωπος που καταδικάστηκε και το δικαστήριο τον βρήκε ένοχο μπορεί να τον αφήνει ελεύθερο έστω και με περιοριστικούς όρους.

Πώς μπορεί να νιώθουν τα δύο θύματα αυτού του ανθρώπου που δικαιώθηκαν, αλλά ξέρουν πως ο άνθρωπος που τους έκανε κακό – σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου πάντα – μπορεί να βρεθεί τυχαία μπροστά τους.

Το δικαστήριο το σκέφτηκε άραγε αυτό; Ή ήταν τυφλωμένο όπως η Δικαιοσύνη;

by Praxitelis Sarantopoulos

Τσέκαρε κι αυτό:

Συναυλίες: Οι Arrested Development στο Σταύρος Νιάρχος