Δημήτρης Λιγνάδης

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά από ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή, το οποίο εκδόθηκε από τις δικαστικές αρχές σε βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Η δίωξη αυτή αφορά τις δύο περιπτώσεις βιασμού και μία από αυτές είναι μια που καταγγέλθηκε από μήνυση που έγινε από 25χρονο αλλοδαπό.

Η εισαγγελική έρευνα εντόπισε και δεύτερη υπόθεση βιασμού η οποία προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του Λιγνάδη και η οποία έχει παραγραφεί.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης , ενώπιον της οποίας θα οδηγηθεί για την απολογία του.

Με αφορμή τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπ. Δικαισύνης.