: Η νέα χρονιά στις «Γειτονιές στο πιάτο» φέρνει τον σεφ στον Νέο Κόσμο την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στις 17.45 στον ΣΚΑΪ.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ
Πρόκειται για μία συνοικία που όπως λέει και το όνομά της, αποτέλεσε ένα «νέο κόσμο» για πρόσφυγες κυρίως από τη Μικρά Ασία. Μια γειτονιά που τα έχει όλα, μονοκατοικίες, προσφυγικές πολυκατοικίες, βιοτεχνίες, μικρά και μεγάλα
μαγαζιά, λαϊκή αγορά που όλα μαζί της προσδίδουν το χαρακτηριστικό της χρώμα.
Σε αυτή τη διαδρομή στην ιδιαίτερη συνοικία του Νέου Κόσμου, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος θα επισκεφθεί τον Γιώργη που φτιάχνει κάθε πρωί τη διάσημη καλαματιανή γουρουνοπούλα με τραγανή πέτσα. Με καταγωγή από τη Μεσσηνία
ήρθε στον Νέο Κόσμο για να προσφέρει τη δική του εκδοχή της διάσημης καλαματιανής γουρουνοπούλας και την έκανε «Γουρουνοπούλα του Γιώργη».
Εδώ μαθαίνουμε την ιστορία αυτού του μοναδικού πιάτου, τι είναι η απόσμωση αλλά και ποια κομμάτια είναι τα καλύτερα!
Σειρά έχει το «Αστικό» του Στέφανου και του Αχιλλέα από τα Γιάννενα, ένα νέο μαγαζί της γειτονιάς που ωστόσο μοιάζει να ήταν εκεί από πάντα. Ένα μοντέρνο καφενείο που ενσωματώνει σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Σε αυτό μπορεί να παραγγείλεις από ένα πλούσιο brunch μέχρι υποβρύχιο βανίλια.
Η επίσκεψη του Δημήτρη Σκαρμούτσου στον Νέο Κόσμο δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και μία στάση στον «Τόμας», ένα από τα πιο παλιά κεμπαπτζίδικα της Αθήνας που εδώ και 40 χρόνια προσφέρει χειροποίητο σουτζούκι και παστουρμαδόπιτα με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι.
Το Annie fine cooking, είναι ο τελευταίος σταθμός της περιήγησης. Ένα εστιατόριο που κάνει την υψηλή γαστρονομία απλή, προσιτή και σπιτική. Το μενού αλλάζει καθημερινά αναλόγως με τα φρέσκα υλικά ημέρας.
Δύο συνταγές ολοκληρώνουν απολαυστικά ένα ακόμα επεισόδιο. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επιστρέφει στο στούντιο και ετοιμάζει πιπεριές γεμιστές με ρύζι και χοιρινό και σαλάτα με κοτόπουλο, αχλάδι, χαλούμι και τραγανή
κινόα.
Τσέκαρε και αυτά:
Miley Cyrus : Το νέο της άλμπουμ
Γιόγκα : Η ανησυχία των ειδικών για το Tiktok