Δήμος Αλίμου

Ο Δήμος Αλίμου, θέλοντας να μας προσφέρει στιγμές ψυχαγωγίας και καλοκαιρινής ανεμελιάς και ταυτόχρονα ασφάλεια και αισιοδοξία, συνεχίζει το πολιτιστικό του πρόγραμμα “Η ζωή είναι ωραία” και καλεί το κοινό να ανακαλύψει νέες δυνατότητες και πηγές ομορφιάς, εμψύχωσης και εσωτερικής αρμονίας.
Το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ανακαλύψουν νέους και εναλλακτικούς τρόπους επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση και τον Άνθρωπο. Στόχος είναι η υπενθύμιση όσων θεωρούσαμε αυτονόητα και η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Παρακολουθήσεις θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδρομές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια οργανώνονται από τον Δήμο και προσφέρονται στο κοινό σε μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος “Η ζωή είναι ωραία”, θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 19:00.

Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με σειρά προτεραιότητας.
Η μεταφορά λόγω των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας θα γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων.

Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.

Κυριακή 5 Ιουλίου (16:30 – 19:30)
Εκδρομή Αυτογνωσίας και Θεραπείας με τον Γιάννη Ανδριανάτο (Ρητορικός Κύκλος)

Μετά τις δυσκολίες του Χειμώνα και της Άνοιξης, το Θέρος είναι η κατάλληλη στιγμή τόνωσης, συνειδητοποίησης και θεραπείας. Σε αυτή την εκδρομή λυτρωτικής απόλαυσης θα συναντηθούμε σε ένα μαγευτικό τοπίο μεταξύ Καπανδριτίου και λίμνης Μαραθώνα, με ποτάμι, πλατάνια, ησυχία, εμπνευστικό τοπίο στη διαδρομή και με υψηλή ενέργεια! Εκεί, θα χαλαρώσουμε από εντάσεις σωματικές ή ψυχικές και θα ασκηθούμε σε πολλές αναπνευστικές και καθαρτικές εφαρμογές. Θα ησυχάσουμε τον νου, θα ακούσουμε το νερό, τα πουλιά, θα αγγίξουμε δέντρα, θα ασκηθούμε σε θιβετιανές τεχνικές ενδυνάμωσης. Μια μοναδική εμπειρία Φύσης και Άσκησης, απόλαυσης και εκπαιδευτικών ομαδικών παιχνιδιών.

Μην ξεχάσετε να επιλέξετε άνετα ρούχα και παπούτσια, όπως επίσης ένα καπέλο και δροσερό νερό.

Σημείο συνάντησης είναι το Εκκλησάκι της Αγίας Άννας, στις 16:30. Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (15 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ ακριβείς πληροφορίες για το σημείο συνάντησης θα δοθούν στους ενδιαφερόμενους από τον Δήμο.

Τιμή Eισιτηρίου: 12€

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 3 Ιουλίου.

Κυριακή 12 Ιουλίου
Επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων
Κάλεσμα για την προσκύνηση του Σταυρού από τον Πατέρα Δημήτριο
Λυκαβηττός

Ο Πατήρ Δημήτριος μάς καλεί όλους προς προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού, όπου θα μας δώσει την ευλογία του και θα μας χαρίσει μια Κυριακή κατάνυξης και γαλήνης ψυχής. Το σπηλαιόχτιστο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων, ξακουστό για τα θαύματα του Τιμίου Σταυρού, είναι μια μοναδική εμπειρία, με τη μαγική θέα της Αθήνας να μας κάνει για μια στιγμή να απομακρυνθούμε από την ταχύτητα και τον θόρυβο της καθημερινότητας.
Προσευχηθείτε στους Αγίους Ισιδώρους, στην Παναγία των Βράχων, μπροστά από τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου Φανουρίου και του Αγίου Νεκταρίου.
Μετά τη λειτουργία μπορείτε να επισκεφτείτε μια από τις καφετέριες ή τα εστιατόρια της περιοχής για ένα όμορφο υπόλοιπο Κυριακής!

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα.

Τετάρτη 15 Ιουλίου, 21:00
Θεατρική Παράσταση
«Περιμένοντας τον Γκοντό» με τον Σ. Παπαδόπουλο και τον Α. Σερβετάλη
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

Από την ομάδα του «Περιμένοντας τον Γκοντό»:

«Η επιθυμία μας να ανεβάσουμε το «Περιμένοντας τον Γκοντό» γεννήθηκε από μια εσωτερική ανάγκη να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της θεατρικής πράξης σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές. Για πρώτη φορά στους καιρούς που ζούμε κλείσανε τα Θέατρα και σταμάτησε κάθε καλλιτεχνική δημιουργία. Τώρα όμως που ο κίνδυνος απομακρύνεται το θέατρο οφείλει να δηλώσει παρόν στην επικοινωνία με τους ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη, όπως έκανε αιώνες τώρα, με στόχο την ευχαρίστηση, την διδαχή, την ψυχαγωγία και να προσφέρει ελπίδα και αισιοδοξία στον άνθρωπο που παλεύει να υπάρξει σε ένα κόσμο σκληρό και αβέβαιο».

Το αριστουργηματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, του σημαντικότερου, ίσως, θεατρικού συγγραφέα του καιρού μας, παραμένει συγκλονιστικά επίκαιρο, μέσα στην αφοπλιστική του αλήθεια σχετικά με τη διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου να λύσει το αίνιγμα της ίδιας του της ύπαρξης. Μια κωμωδία με έξυπνο χιούμορ που παρωδεί την τραγωδία του ανθρώπινου είδους από την εμφάνισή του σ΄ αυτόν τον κόσμο μέχρι και σήμερα.

Πρωταγωνιστούν: Ορφέας Αυγουστίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Άρης Σερβετάλης, Αγγελική Τρομπούκη

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (30 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τιμή Eισιτηρίου: 17€

Κρατήσεις θέσεων έως την Τρίτη 7 Ιουλίου.

Δευτέρα 20 Ιουλίου, 21:00
Συναυλία
Μουσική Καλοκαιρινή Βραδιά με την Ελευθερία Αρβανιτάκη
Άλσος, Πεδίον του Άρεως

Το «Άλσος», χώρος πολιτισμού και ψυχαγωγίας, ένα θέατρο στην καρδιά του πράσινου πνεύμονα της πόλης, είναι έτοιμο με όλα τα μέτρα προφύλαξης και άνεσης των θεατών, να φιλοξενήσει αγαπημένους καλλιτέχνες.
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη ανοίγει τον κύκλο συναυλιών και φέρνει μαζί της όλα τα μεγάλα τραγούδια της με τα οποία έχουμε συνδυάσει τα συναυλιακά μας καλοκαίρια, αλλά και τις προσωπικές μας στιγμές.
Μαζί της σε μια ειδική συμμετοχή ο νέος ερμηνευτής και σολίστας του βιολιού Παναγιώτης Λάμπουρας, αλλά και οι εδώ και χρόνια συνεργάτες, εξαιρετικοί σολίστες: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, Γιώργος Γεωργιάδης, Δημήτρης Τσάκας, Νίκος Μέρμηγκας, Γιάννης Κυριμκυρίδης.
Μείναμε για πολύ καιρό χωρίς live μουσική, καιρός να ξαναβρεθούμε και να τραγουδήσουμε παρέα.

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (30 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τιμή Eισιτηρίου: 15€

Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Τρίτη 4 Αυγούστου, 21:00
Θεατρική Παράσταση
«Το δάνειο» του Τζόρντι Γκαλθεράν
Θέατρο Χυτήριο

Στους δύο ήρωες του έργου απολαμβάνουμε τον Σωτήρη Χατζάκη και τον Δημήτρη Μυλωνά. Δύο καλλιτέχνες με σημαντική διαδρομή στον χώρο της υποκριτικής και της σκηνοθεσίας, οι οποίοι συναντιούνται επί σκηνής σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας που συναρπάζει. Μία θεατρική σύμπραξη που λαμβάνει χώρα στην καρδιά της Αθήνας, σε ανοιχτό χώρο, στον υπέροχο κήπο του Θεάτρου «Χυτήριο», με απόλυτη ασφάλεια και πλήρη τήρηση όλων των υγειονομικών κανονισμών.

Ο Αντόνιο επιθυμεί διακαώς να λάβει ένα τραπεζικό δάνειο, όμως ως μοναδική εγγύηση έχει να επιδείξει… τον λόγο της τιμής του. Μπροστά στην επίμονη άρνηση του διευθυντή της τράπεζας να εγκρίνει το πολυπόθητο δάνειο, ο επίδοξος αιτών απειλεί τον τραπεζίτη ότι θα «αποπλανήσει» τη γυναίκα του αξιοποιώντας την ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στο γυναικείο φύλο!

Ξέφρενος ρυθμός, διασκεδαστικές ατάκες και ανατροπές συνθέτουν μια απολαυστική και επίκαιρη όσο ποτέ κωμωδία που εμπνέεται από το υπαρξιακό αδιέξοδο που γεννά η σύγχρονη χρηματοπιστωτική κρίση, ενώ με τρόπο καυστικό κλείνει το μάτι στην «ευρηματικότητα» του ανθρώπου απέναντι στο επείγον της επιβίωσης.

Πρωταγωνιστούν: Σωτήρης Χατζάκης και Δημήτρης Μυλωνάς

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (30 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τιμή Εισιτηρίου: 10€

Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 29 Ιουλίου.