Δήμος Αθηναίων

Σε ένα από τα πλέον κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης συνέχισε ο Δήμος Αθηναίων τις αντιγκράφιτι παρεμβάσεις που εξελίσσονται με εντατικούς ρυθμούς από τους ανθρώπους της Διεύθυνσης Καθαριότητας και τα ειδικά συνεργεία που χρησιμοποιούνται γι’ αυτό τον σκοπό. Πρόκειται για το Πάρκο Ευαγγελισμού στην Βασ. Σοφίας, μπροστά από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας που αυτό τον καιρό αποτελεί σημείο αναφοράς της μάχης ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση καθαρισμού της πέτρινης περίφραξης του Πάρκου που βρίσκεται στην 1η Δημοτική Κοινότητα, στο Κολωνάκι, δίπλα στον σταθμό του Μετρό.

Η αντιγκράφιτι παρέμβαση έγινε στον πέτρινο τοίχο μήκους περίπου 150 μέτρων που διατρέχει την λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από την οδό Ι. Γενναδίου ως την οδό Μαρασλή. Η διάρκεια της δράσης ήταν τρεις ημέρες προκειμένου να αφαιρεθεί όλο το υλικό γκράφιτι που κάλυπτε τις πέτρες εδώ και χρόνια ενώ χρησιμοποιήθηκαν 80 λίτρα ειδικού αντιγκράφιτι υλικού και πολύ μεγάλη ποσότητα νερού από πιεστικά μηχανήματα.

Ο σχεδιασμός για τις παρεμβάσεις αντιγκράφιτι εντατικοποιείται το επόμενο διάστημα ειδικά στις πολυσύχναστες περιοχές της πόλης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης «οι επιχειρήσεις κατά της μίζερης εικόνας και της ρύπανσης που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν στην Αθήνα, συνεχίζονται με πιο εντατικούς ρυθμούς. Είπαμε ότι όταν θα βγούμε από τα σπίτια μας η πόλη θα είναι καλύτερη και κάνουμε αγώνα δρόμου για να το καταφέρουμε».