Tech

Δήμος Αθηναίων: Εκπαιδευτικές δράσεις επιστήμης και τεχνολογίας STEM για ηλικίες από 5 έως .. 99+, θα φιλοξενηθούν την ερχόμενη ΚυριακήΔ 1 Δεκεμβρίου, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, από το πρωί έως αργά το απόγευμα.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και περιλαμβάνει δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις για όλες τις ηλικίες στην κατεύθυνση της προσέγγισης STEΜ(Science- Φυσικές Επιστήμες, Technology-Τεχνολογία, Engineering- Επιστήμες των Μηχανικών and Mathematics-Μαθηματικά).

Ταυτόχρονα θα λειτουργεί έκθεση ευφάνταστων κατασκευών παιδαγωγικού χαρακτήρα, ενώ θα γίνεται και ξενάγηση στο Εργαστήριο ΠΟΙΩ, το Maker Space του δήμου Αθηναίων, ένα σύγχρονο εργαστήριο μάθησης και δημιουργικού πειραματισμού που αποτελεί τη μοναδική δημοτική δομή τέτοιου είδους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του δήμου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν βιωματικά τις τεχνολογίες του μέλλοντος μέσα από έντεκα ειδικά σχεδιασμένους σταθμούς STEM.

Με την επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρων ερευνητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και εκπαιδευμένων εθελοντών θα μεταφερθούν, μεταξύ άλλων, εικονικά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό παρακολουθώντας λεπτομέρειες για τη ζωή των αστροναυτών, θα πειραματιστούν με τη μαγεία της φυσικής και τις μουσικές νότες που μπορεί να κρύβει μέσα του το νερό κ.α.