Dj Ritmo

Ο Αχιλλέας Πιπινέλλης a.k.a Dj Ritmo δημιούργησε το απόλυτο mixtape για τους λάτρεις των afrobeats και θα σε κάνει να σηκωθείς από την καρέκλα του γραφείου σου και να χορεύεις non-stop στους ρυθμούς του.

Τα τελευταία 4 με 5 χρόνια έχει ξεκινήσει να γίνεται γνωστό το «κίνημα» των afrobeats στη χώρα μας, αλλά στην Ευρώπη και ειδικά στην Αγγλία σημειώνει μεγάλη επιτυχία από το 2010. Κάτι ξέρουν.

Ένα fusion από την παραδοσιακή αφρικανική μουσική των 60s-70s με ένα καινούργιο ήχο του 21ου αιώνα, συνθέτει τον ήχο που ακούς και αμέσως σου δίνει την αίσθηση πως θέλεις να χορέψεις γιατί διαθέτει ένα μαγευτικό sound ο οποίος δύσκολα μπορεί να αγνοηθεί.

Ο Dj Ritmo μας παρουσιάζει ένα καλοκαιρινό mix με φετινές επιτυχίες και το ακούμε στο repeat από την ημέρα που βγήκε. Είναι κάτι fresh, συνδυάζει κομμάτια τα οποία σε προκαλούν να κουνηθείς και το θεϊκό και super ξεχωριστό είναι πως ξεκινά με έναν αγαπημένο ήχο που συνδέεται με τα παιδικά μας χρόνια και δεν είναι άλλο από την αρχή του κομματιού «Circle Of Life» που ακούγεται στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Lion King».

Όπως μας αναφέρει ο Dj, κύριος εκφραστής της παλιάς εποχής είναι ο Fela Kuti, ενώ αυτοί που κρατούν ζωντανό τον ήχο στη σημερινή εποχή είναι οι Burna Boy (πήρε και Grammy φέτος), Wizkid, Davido και κάποιοι άλλοι.

Ακούστε το mixtape εδώ! Δε φέρουμε ευθύνη αν δεν μπορέσεις να καθίσεις ήρεμα στην καρέκλα σου!