Dolby Theatre

Τα Όσκαρ 2023 είναι αυτά που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα της showbiz και για μια ακόμη χρονιά θα λάβουν μέρος στο Dolby Theatre, ένα θέατρο το οποίο έχει καταφέρει να είναι στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια καθώς θεωρείται το “σπίτι” των βραβείων.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Το θέατρο το οποίο ήταν γνωστό παλιά ως “Κόντακ” είναι ένας μεγάλος χώρος στο Χόλυγουντ του Λος Άντζελες και για πρώτη φορά άνοιξε τις πόρτες του στις 9 Νοεμβρίου του 2001. Τα Όσκαρ έγιναν για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2002 και από τότε έχει γίνει η μόνη στέγη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dolby Theatre (@dolbytheatre)

Το Dolby Theatre χωράει 3.400 θεατεές και η σκηνή που διαθέτει είναι από τις μεγαλύτερες στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα είναι 25 μέτρα πλάτος και 40 μέτρα μήκος. Μάλιστα, πίσω από τη σκηνή θα βρει κάποιος ένα χώρο ο οποίος λειτουργεί ως γραφείο Τύπου και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 1.500 άτομα. Σχεδιάστηκε με γνώμονα να φιλοξενεί τα Όσκαρ κάθε χρόνο και είναι η μόνιμη βάση.

Η εταιρεία Κόντακ έχει συμβάλλει σημαντικά στην επιχορήγηση του θεάτρου καθώς έδωσε 75 εκ.δολάρια για να μπορέσει να συνδεθεί το όνομα της με αυτό. Η Ακαδημία Κινηματογράφων, Τεχνών και Επιστημών το νοικιάζει από την πόλη του Λος Άντζελες και στην είσοδο του θα δει κανείς όλους τους νικητές στην κατηγορία καλύτερης ταινίας από το 1928 ενώ κατά καιρούς πραγματοποιούνται παραστάσεις.

Πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες όπως τραγουδιστές και ηθοποιοί επιλέγουν να κάνουν συναυλίες και παραστάσεις στο θέατρο ενώ έχουμε δει να τραβούν τα βλέμματα τα μιούζικαλ τα οποία λατρεύουν οι Αμερικάνοι.

Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό θέατρο και στα φετινά βραβεία Όσκαρ έχει απλωθεί για πρώτη φορά ένα μπεζ χαλί πάνω στο οποίο θα πατήσουν οι υποψήφιοι και οι καλεσμένοι, καθώς το “κόκκινο χαλί” δεν είναι αυτό που ήθελαν οι άνθρωποι της διοργάνωσης.

Πολύ ωραίο μέρος!

Τσέκαρε και αυτά: