Fleets

Δωρεάν internet: Πλέον ο δήμος Καρδίτσας μπαίνει δυναμικά στο χώρο του διαδικτύου και αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν χρήση του διαδικτύου στους δημότες, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις της περιοχές.

Ήδη έχει επεκτείνει τη δωρεάν χρήση διαδικτύου σε περισσότερα σημεία και περιοχές, ενώ σχεδιάζει μέσα στους επόμενους μήνες να δοθούν και νέα σημεία ελεύθερης πρόσβασης από περισσότερες τοπικές κοινότητες.

Ήδη στην περιοχή λειτουργούν σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο Κλειστό Γυμναστήριο, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, στη Δημοτική Αγορά, στη δημοτική Βιβλιοθήκη. Ακόμη σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις λειτουργούν σημεία ελεύθερης πρόσβασης και σε άλλες περιοχές του δήμου, ενώ σημεία ελεύθερης πρόσβασης λειτουργούν και σε  τοπικές Κοινότητες, όπως στην πλατεία Καλλιφωνίου, στην πλατεία Παλαιοκκλησίου, στην πλατεία Καταφυγίου, στην πλατεία Καστανιάς και  στο Δημοτικό Σχολείο Μούχας.

Οι χρήστες στην πόλη της Καρδίτσας θα μπορούν να συνδέονται στο διαδίκτυο δωρεάν χωρίς κωδικό κάνοντας απλά κλικ στην ειδική σελίδα υποδοχής. Το όνομα του δικτύου είναι «D. Karditsas HotSpot» σε όλα τα σημεία.

Ο δήμος Καρδίτσας είναι δικαιούχος της δράσης “ WiFi4EU” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία χρηματοδοτεί δήμους σε όλη την Ευρώπη με σκοπό να αναπτύξουν ελεύθερα ασύρματα δίκτυα σε σημεία κοινωνικού ενδιαφέροντος» καταλήγει.