Μια πολύ όμορφη κίνηση έχουν κάνει οι κάτοικοι στο Δουβλίνο, με σκοπό να βοηθήσουν τους αστέγους που κρυώνουν τον χειμώνα και χρειάζονται ένα ζεστό πανωφόρι.

Στην Ιρλανδία το κρύο έχει τον «απάλευτο» (έχω πάει τόσες φορές και ακόμη δεν μπορώ να διαχειριστώ το κρύο). Και όπως όλοι ξέρουμε, ένα ζεστό μπουφάν ή μια οικολογική γούνα βρε παιδί μου μπορεί να σώσει την κατάσταση.

Οι κάτοικοι του Δουβλίνου, θέλοντας να δείξουν πως στηρίζουν τους συνανθρώπους τους αποφάσισαν να «στολίσουν» διάφορες περιοχές της πόλης με παλτό τα οποία δε χρειάζονται, με σκοπό να μπορέσουν οι άστεγοι ή άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν τα χρήματα να προμηθευτούν ένα ζεστό πανωφόρι, να μπορούν να πάρουν ένα.

 

Στη γέφυρα Ha’penny έχουν γεμίσει τα κάγκελα με παλτό για να μπορέσουν να τα πάρουν άνθρωποι οι οποίοι τα χρειάζονται και είναι μια από τις πιο όμορφες κινήσεις που έχουμε δει!

Μέσω μια σελίδας στο Facebook που ονομάζεται «Warm for Winter» ξεκίνησε η όμορφη πρωτοβουλία και όσοι είναι πρόθυμοι, αφήνουν ένα παλτό που δε χρειάζονται στα κάγκελα.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα!