Εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μια εμπειρία ζωής και πολλές γυναίκες έχουν καταφέρει να περάσουν από αυτή τη διαδικασία και να φέρουν στον κόσμο τα μωρά τους! Αλλά η επιστήμη προχωρά και γίνεται το απίστευτο!

Ο καθηγητής Κατσουχίκο Χαγιάσι του Πανεπιστημίου της Οσάκα ανακοίνωσε πως κατάφερε να δημιουργήσει βιώσιμα ωάρια από τα κύτταρα αρσενικών ποντικιών και είναι η πρώτη φορά στα χρονικά όπου δημιουργούνται σε εργαστήριο ωοκύτταρα θηλαστικού από αρσενικά κύτταρα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Σύμφωνα με το BBC η ανακοίνωση έγινε σε συνέδριο του Ινστιτούτου Γενετικής Φράνσις Κρικ στο Λονδίνο και ο Τζορτζ Ντέιλι – καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ – δήλωσε πως θα πρέπει να περιμένουμε πολύ μέχρι να μπορέσει η κοινωνία να βρεθεί αντιμέτωπη στην πράξη με την επιλογή μωρών από δύο πατέρες.

Σύμφωνα με τον Ιάπωνα καθηγητή, η έρευνα είναι σε πολύ αρχικό στάδιο και τα ωάρια τα οποία δημιουργήθηκαν είναι χαμηλής ποιότητας και ακόμη δεν μπορεί να γίνει αυτή η τεχνική σε ανθρώπους.

“Αν οι άνθρωποι τη θέλουν και η κοινωνία αποδεχτεί μια τέτοια τεχνολογία, εγώ συναινώ.”Τεχνικά αυτό είναι δυνατό.”Δεν είμαι όμως βέβαιος αν σε αυτό το στάδιο είναι κάτι ασφαλές ή αποδεκτό από την κοινωνία”, είπε ο καθηγητής! 

Εγκυμοσύνη – Στη μέθοδο που έχει αναπτύξει ο καθηγητής γίνεται λήψη δερματικού κυττάρου από το αρσενικό τρωκτικό και μετατρέπεται σε ένα πολυδύναμο βλαστικό κύτταρο που μπορεί να μετατραπεί σε άλλα είδη κυττάρων.

Τα αρσενικά κύτταρα έχουν χρωμοσώματα ΧΥ και οι ερευνητές έπειτα διαγράφουν το Υ και διπλασιάζουν το Χ και τα κολλάνε μαζί. Έτσι το βλαστοκύτταρο επαναπρογραμματίζεται και μπορεί να γίνει ωάριο!

Αυτά τα κύτταρα μπορούν να αναπτυχθούν σε ένα μέρος το οποίο μιμείται τις ωοθήκες ενός ποντικού και όταν γονιμοποιήθηκαν με σπερματοζωάρια , δημιουργήθηκαν 600 έμβρυα. Από αυτά γεννήθηκαν 7 ποντίκια.

 

Τσέκαρε και αυτά: