Εισβολέας

Ο Εισβολέας ή Ηλίας Παπανικολός είναι ένας από τους πρώτους Έλληνες ράπερ, ο οποίος εμφανίστηκε στην εκπομπή του Γρηγόρη ΑρναούτογλουThe 2Night Show” και όλοι τον θυμηθήκαμε ξανά!

Ο Ηλίας Παπανικολός ο οποίος γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1981 και έχει συνεργαστεί με γνωστά ονόματα του χώρου της ραπ μουσικής, όπως ο Τάκι Τσαν, ο Ταραξίας, Ρόδες και Μηδενιστής.

Από τότε που γεννήθηκε στην Κυψέλη  είχε όνειρο να γίνει φυσικομαθηματικός, αλλά τελικά αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική, ξεκινώντας από τα 16 και την hip hop μουσική, έχοντας επιρροή από μουσικά συγκροτήματα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Είναι ένας ιδιόρρυθμος καλλιτέχνης ο οποίος για παράδειγμα δεν παίζει παλιότερα τραγούδια του, αφού όπως λέει δεν τον αντιπροσωπεύουν πια γιατί εμπεριέχουν σεξιστικά μηνύματα, ενώ όταν καλείται να χαρακτηρίσει το hip hop, το αποκαλεί σύγχρονη λαογραφία.

Στη μουσική του πολλές φορές χρησιμοποιεί όργανα της μικρασιατικής κουλτούρας, μαζί με ρεμπέτικο και όλα αυτά σε συνδυασμό με samples.

ο 2012, μετά από δύο χρόνια απουσίας από τη δισκογραφία, ο Εισβολέας κυκλοφόρησε τον δίσκο Ο Μύθος Καταρρέει, που περιλαμβάνει 14 τραγούδια.

Ο δίσκος θίγει τους μύθους που κάποιοι έφτιαχναν γύρω από τον εαυτό τους όλα αυτά τα χρόνια, της μουσικής βιομηχανίας με τα CD, τον μύθο των παρουσιαστών στην τηλεόραση και το στημένο και πολυφορεμένο ύφος τον εκπομπών τους.

Μιλώντας ο Εισβολέας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τον Mad Clip δήλωσε πως ευτυχώς το προηγούμενο καλοκαίρι τα βρήκαν μετά από έναν καυγά που είχαν, γιατί διαφορετικά θα ένιωθε τύψεις, εάν δεν είχαν λύσει τη μεταξύ τους κοντρα.