Εκλογές 2023

Εκλογές 2023 : Την απορία όλων έλυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στην εκπομπή “Πρωταγωνιστές” με τον Σταύρο Θεοδωράκη καθώς ανακοίνωσε με κάπως… ανορθόδοξο τρόπο τον μήνα που κληθούν οι πολίτες να ψηφίσουν!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

O Έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας στην εκπομπή, θίγοντας πρώτα από όλα το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα που αφορά στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, αποκάλυψε πότε θα γίνουν οι εκλογές.

Σύμφωνα με όσα είπε, ο ελληνικός λαός θα βρεθεί στις κάλπες τον μήνα Μάιο, ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

“Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο. Δεν θα γίνουν τον Ιούλιο. Και δεν θα γίνουν -θα ήταν και αδιανόητο να λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούλιο- διότι μπορεί να χρειαστεί δεύτερη κάλπη. Πολύ πιθανό. Και δεν θα πάμε να κάνουμε εκλογές τον Αύγουστο. Και φυσικά έχουμε και την περίοδο των Πανελληνίων, την οποία πρέπει να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού”, είπε ο πρωθυπουργός για τις εκλογές 2023. 

Η τραγωδία στα Τέμπη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι της συνέντευξης του στην τραγωδία των Τεμπών και ξεκίνησε λέγοντας :

“Ήταν η στιγμή που η χώρα ήρθε αντιμέτωπη, όπως σωστά λέτε, με διαχρονικές αμαρτίες. Μια τραγωδία, η οποία δε θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί. Είναι αδιανόητο να σκεφτόμαστε ότι στην Ελλάδα του 2023 μπορεί να βρίσκονται δύο τρένα στην ίδια γραμμή, σε αντίθετη φορά και κανείς να μην το έχει αντιληφθεί. Και πιστεύω ότι όλοι οι πολίτες έχουν -μέσα στον θυμό και στην οργή τους- αντιληφθεί ότι στο ατύχημα αυτό συμπυκνώνονται παθογένειες πολλών δεκαετιών τις οποίες όμως έχουμε μία υποχρέωση πια, δραστικά, να αντιμετωπίσουμε”.

Τσέκαρε και αυτά: