Εκλογές 2023

Ο κύβος ερρίφθη και οι εκλογές 2023 θα πραγματοποιηθούν στις 23 Μαΐου του 2023 και οι πολίτες θα κληθούν να βρεθούν στις κάλπες έτσι ώστε να ψηφίσουν το κόμμα που θέλουν να δουν να βρίσκεται στο προεδρικό Μέγαρο και να κυβερνά την Ελλάδα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Οι εθνικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν τον Μάιο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις.

“Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες και σε πείσμα όσων διέδιδαν τα αντίθετα σενάρια οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας, όπως εξ αρχής είχα δεσμευτεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου”.

Στη συνέχεια της τοποθέτησης του, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

“Θα πρέπει όλοι μας να θυμίζουμε τα μεγάλα βήματα που έκανε η χώρα αυτά τα τέσσερα χρόνια. Όχι μόνο γιατί η συνέπεια λόγων και πράξεων χτίζει τελικά την εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά γιατί το σημαντικό μας έργο αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να αλλάζει. Μερικές φορές όχι όσο γρήγορα θα θέλαμε, αλλά αλλάζει. Αγαπητοί συνάδελφοι, πράγματι εδώ και τέσσερα χρόνια αξίζει τον κόπο σε κάθε ευκαιρία να θυμίσουμε ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες τηρήσαμε όλες τις κεντρικές μας προεκλογικές δεσμεύσεις.

Μειώσαμε φόρους και εισφορές, στηρίζουμε και στηρίξαμε το μέσο εισόδημα, έχουμε σήμερα μία οικονομία που αναπτύσσεται με ρυθμό σχεδόν διπλάσιο του μέσου όρου της ευρωζώνης. Θυμίζω, ήμασταν ουραγοί στην ανάπτυξη το 2019″.

Μιλώντας σε όλα τα στελέχη της ΝΔ έμμεσα δήλωσε :

“Έχουμε ένα συνεχές χρέος να αποκαλύπτουμε την παγίδα ακυβερνησίας της απλής αναλογικής, εξηγώντας ότι η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει, ενώ η δεύτερη κάλπη θα κρίνει πώς θα κυβερνήσει. Και τονίζοντας ότι σε έναν εξαιρετικά ασταθή κόσμο η χώρα χρειάζεται σταθερή ηγεσία, γι’ αυτό και ο πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για Πρωθυπουργό;”. 

Αν χρειαστεί να γίνουν δεύτερες εκλογές, αυτές θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Ιουλίου!

Τσέκαρε και αυτά: