Χειμερινές εκπτώσεις

Εκπτώσεις: Ο Ιανουάριος είναι ένας μήνας που μετά τις γιορτές και τα χρήματα που έχουμε χαλάσει όλοι, πάντα χαροπαλεύουμε να βγάλουμε το μήνα οικονομικά.

Έτσι και οι εκπτώσεις από την ημέρα που ξεκίνησαν μέχρι τώρα δεν έχουν την ανταπόκριση που θα ήθελαν οι εμπορικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με έρευνα του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής.

Η εικόνα για τις δύο εβδομάδες των εκπτώσεων είναι απογοητευτική αφού οι καταναλωτές δείχνουν κόπωση μετά την εορταστική περίοδο και τα τόσα market events, αλλά στην ουσία δεν είναι πως υπάρχει κόπωση, αλλά αφραγκία και μάλιστα εκτεταμένη δυστυχώς.

Για το λόγο αυτό έχει ήδη προταθεί να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και ως ισοδύναμο μέτρο να παραταθεί κατά μία εβδομάδα η διάρκεια των τακτικών εκπτωτικών περιόδων.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή έχει προταθεί οι χειμερινές εκπτώσεις να ξεκινούν αμέσως μετά τη λήξη της εορταστικής περιόδου, δηλαδή την 1η Δευτέρα του Ιανουαρίου, αντί της 2ης Δευτέρας, που ισχύει σήμερα και αντίστοιχα οι θερινές εκπτώσεις να επεκταθούν στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, αντί του συνήθους 10ήμερου των προσφορών που ακολουθεί τις θερινές εκπτώσεις από την συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων.

Μένει να δούμε εάν θα περάσει και θα εφαρμοστεί η πρόταση αυτή.