El Diablo

Η Έλενα Τσαγκρινού είναι το κορίτσι που θα ανέβει στη σκηνή του 65ου διαγωνισμού της Eurovision με το τραγούδι «El Diablo» και αν δεν ζεις κάτω από μια πέτρα, θα έχεις ακούσει για τον ντόρο που έχει προκληθεί και αφορά στον «Διάβολο».

Λοιπόν, babes, τι έχει γίνει! Το συγκεκριμένο κομμάτι κάνει μια αναφορά στον Διάβολο αλλά όχι αυτόν που νομίζουμε! Οι στίχοι του τραγουδιού σύμφωνα με την τραγουδίστρια που το ερμηνεύει και το ΡΙΚ, αναφέρονται σε μια κακοποιητική σχέση όπου ένα πρόσωπο προσπαθεί να ξεφύγει από έναν σύντροφο ο οποίος είναι τοξικός. Όλα καλά μέχρι εδώ… αλλά!

Μια ομάδα χριστιανών αλλά και η Ιερά Σύνοδος, θεωρούν πως πρέπει να αποσυρθεί το «El Diablo» και να μην ακουστεί ποτέ ξανά καθώς φαίνεται να είναι μια… επίκληση (Θεέ μου σχώρα μας) στον έκπτωτο άγγελο, Lucifer, Diablo, ή όπως αλλιώς θες. Χμμμ…

Κοίτα τώρα τι παίζει! Η Έλενα Τσαγκρινού εμφανίζεται στο βίντεο κλιπ σαν μια γυναίκα η οποία περιγράφει μια σχέση και ξαφνικά εμφανίζονται κάποιοι τύποι οι οποίοι τη σηκώνουν στον αέρα και μοιάζει σαν να είναι μια τελετουργία. Έλα, όμως, που στην ουσία το κορίτσι φαίνεται απλά να εξιστορεί τη δική της πλευρά για τη σχέση την οποία βιώνει και προσπαθεί να παραπλανήσει τον εαυτό της έτσι ώστε να πιστέψει πως όλα είναι ένα πάρτι, παρά το γεγονός ότι συναναστρέφεται με τον δικό της «δαίμονα».

Σίγουρα τα μηνύματα είναι mixed όσο αφορά το story το οποίο θέλουν να φανεί αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να το θεωρήσω μια ωδή στο Luci. Είναι ένα κομμάτι το οποίο θα σε κάνει σίγουρα να χορέψεις… Τώρα, αν θα χορέψεις σαν Μαινάδα ή αν θα κάνεις τα δικά σου ήπια χορευτικά κρατώντας τη βούρτσα ανά χείρας, είναι δικό σου θέμα!

To spooky part του τραγουδιού είναι το τέλος καθώς ακούγονται παιδικές φωνές να λένε «I love El Diablo» και εκεί νιώθεις σαν να παίζεις σε σκηνή της ταινίας Elm Street… Μάλιστα, υπάρχουν κάποιες συνωμοσιολογικές αναφορές οι οποίες κάνουν λόγο για τις ψυχές των δαιμόνων οι οποίες προσπαθούν να ακουστούν με παιδικές φωνές έτσι ώστε να τραβήξουν την προσοχή των θνητών… Αλλά αυτά είναι θεωρίες και πρέπει να μείνουμε στα facts…

Αλλά ότι και να λέμε, είναι κομματάρα και αφού δεν κατάφερε η Ελένη Φουρέιρα να φέρει τη νίκη στην Κύπρο, ας το κάνει ο διαβολάκος της Έλενας Τσαγκρινού.

Ας το ακούσουμε μια ακόμη φορά, και ας χαρακτηριστούμε παιδιά της νύχτας!

Ας μην είμαστε υπερβολικούληδες μωρέ!