Ελισάβετ Σπανού

Η αρχή του 2020 ξεκίνησε τυχερά για το citynow.gr αφού είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε από κοντά ένα σπάνιο κορίτσι της ελληνικής μουσικής, την Ελισάβετ Σπανού, η οποία φέτος εμφανίζεται στο πλευρό της Νατάσας Θεοδωρίδου στο Teatro Athens μαζί με τον Χρήστο Κυριαζή και τον Πέτρο Ιακωβίδη.

Δεν είχαμε την ευκαιρία μέχρι τώρα να την ακούσουμε live, αλλά την ακούσαμε και ήταν μία τόσο ευχάριστη έκπληξη. Καθαρή φωνή, δυνατή φωνή, σωστή φωνή (σπουδαίο στις ημέρες μας), αξιοπρεπέστατη αρχοντική εμφάνιση, σπάνια ελληνική ομορφιά και μία ευγένεια που δείχνει προσγειωμένο άνθρωπο και με αρχές.

Η Ελισάβετ Σπανού είναι μία τραγουδίστρια της νέας γενιάς με ένα προσωπικό CD και ένα CD-single αλλά και αρκετά digital singles, ενώ η πορεία της και οι συνεργασίες μέχρι τώρα είναι αξιοζήλευτες!

Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από πολύ πολύ μικρή και φοίτησε σε μουσικό γυμνάσιο. Η πρώτης της επιτυχία, εκεί που φάνηκε πως αυτό το πλάσμα έχει μεγάλο δρόμο να διανύσει στην ελληνική μουσική ήρθε το 2001 όταν κέρδισε το 1ο βραβείο έντεχνου Ελληνικού τραγουδιού στους πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες.

Ένα χρόνο μετά συμμετείχε στο cd του Ηλία Μακρίδη, “Στο φως του φεγγαριού” από την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά του Mega με το τραγούδι “Φύλαξέ μου ένα χάδι” σε στίχους του Μπάμπη Στόκα και ταυτόχρονα συμμετείχε σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις της Μαρίζας Κωχ.

View this post on Instagram

About Friday… @nalu_cafe #myronasstratis

A post shared by Elisavet Spanou (@elisavet_spanou) on

Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά ήρθε το 2006 με ένα CD-single με τίτλο “Σταγόνα” και το πρώτο της ολοκληρωμένο CD στις αρχές του 2007 με τίτλο “Το μόνο που θες”.

 

Οι σημαντικότερες επιτυχίες αυτού του CD ήταν τα τραγούδια “Το μόνο που θες”, “Τρελαίνομαι” και “Αν γυρίσεις σε μένα”.

Το 2010 μεταγράφηκε στην δισκογραφική εταιρεία Spicy όπου κυκλοφόρησε τα κομμάτια “Ο χρόνος” (2010),”Όλα τα ωραία” (2010) ,”Εγώ κι εσύ” (2011) & “Ο τελευταίος άνθρωπος” (2012) δια χειρός Φοίβου, τα οποία σημείωσαν τεράστια εμπορική επιτυχία,καθώς επίσης και τα κομμάτια “Άλλη φάση” (2013) των Άκη Δείξιμου και Tus και το “Θα μπορούσες” (2013) των Γιώργου Σαμπάνη και Νίκου Γρίτση.

Έχει κάνει άπειρες συνεργασίες όπως με τη Μαρινέλλα, την Άννα Βίσση, τον Σάκη Ρουβά, τον Κώστα Τουρνά, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, τον Αντώνη Ρέμο και φέτος με την Νατάσα Θεοδωρίδουν στο Teatro Athens.

Από τα μουσικά δρώμενα και τα τηλεοπτικά αποφάσισε κάποια στιγμή να αποστασιοποιηθεί για τους δικούς της λόγους που έχει κατά καιρούς αναφέρει σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις και δεν χρειάζεται να ειπωθούν ξανά. Ωστόσο, αυτή η αποστασιοποίηση δείχνει άνθρωπο ψυχικά υγιή που παλεύει να βρει τις ισορροπίες του, φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο σε έναν χώρο όπως εκείνον της μουσικής βιομηχανίας.

Και πλέον ανανεωμένη επανέρχεται φέτος στο Teatro Athens! Εμείς την είδαμε, την απολαύσαμε, εκπλαγήκαμε και πλέον στο citynow.gr δηλώνουμε μεγάλοι της θαυμαστές!