Νησί

Η Ελλάδα είναι ένας μικρός παράδεισος και το γνωρίζουν όλοι αυτό, αλλά κρύβει μικρά διαμάντια τα οποία είναι απαράδεκτο κάποιος να μην επισκεφθεί και να τα ανακαλύπτουν πρώτα οι τουρίστες.

ad

Μικρά νησάκια, μικροσκοπικές παραλίες, μυστικές λίμνες είναι μόνο μερικά από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθούμε και φυσικά το citynow.gr θα σας παραθέσει ένα ένα. Αρκεί να είστε έτοιμοι για εξορμήσεις.

Έχετε πάει ας πούμε στις Σεϋχέλλες; Λογικά όχι αλλά κανένα πρόβλημα γιατί υπάρχουν και οι ελληνικές Σεϋχέλλες που βρίσκονται στα Λιχαδονήσια στη Βόρεια Εύβοια.

Επίσης, η Ελλάδα διαθέτει δύο απολιθωμένα δάση, τα οποία είναι αμαρτία να μην έχετε επισκεφτεί και να ψάχνετε στο εξωτερικό αντίστοιχα μέρη. Το πρώτο είναι στη Λέσβο και το άλλο Λακωνία.

Επίσης δεν πρέπει να χάσει κανείς μία επίσκεψη σε μία από τις μοναδικές ερήμους στην Ευρώπη, η οποία βρίσκεται στην Λήμνο.

Και τώρα ήρθε η ώρα να κατέβουμε προς τη Μεσσηνία, η οποία διαθέτει επτά νησάκια με το πιο γνωστό να είναι η Σαπιέντζα.

Και ανηφορίζουμε στην Αρκαδία. Ξέρατε ότι η Ελλάδα διαθέτει μία αντίστοιχη λίμνη σαν και τη λίμνη Τικιτάκα στις Άνδεις. Η δική μας βρίσκεται στα 650 μέτρα υψόμετρο στην Αρκαδία. Μία αντίστοιχη λίμνη βρίσκεται ακόμα σε μεγαλύτερο υψόμετρο και συγκεκριμένα στα 1.000 μέτρα όπου θα βρούμε τη λίμνη Λογγά στη Θεσσαλία.

Μπορεί το φαράγγι της Σαμαριάς να είναι το γνωστότερο, αλλά εντυπωσιακό είναι και το φαράγγι του Χαυγά στο οροπέδιο Λασιθίου, ανατολική Κρήτη που συνδυάζει ένα καταρράκτη και μία λίμνη.

Φυσικά για όποιον αποφασίσει να κάνει μία πιο μακρινή εξόρμηση όπως για παράδειγμα στα Δωδεκάνησα είναι σχεδόν βλάσφημο να μην επισκεφθεί την Ψέριμο, τους Αρκιούς και το Μαράθι.

Ad