Πιο δυνατοί και αισιόδοξοι για ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς έφυγαν όσοι παρευρέθηκαν ή παρακολούθησαν διαδικτυακά την εκδήλωση της παρουσίασης του πρώτου κτιρίου-πρότυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό και θα στεγάσει τα σωματεία AμεΑ «Αμυμώνη», «Ερμής», «ΝΙΚΗ-Victor Artant» και «ΣΑμΣΚΠ», καθώς αναδείχθηκαν από όλους τους ομιλητές οι αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και ιδιαίτερα η θέληση των παιδιών κάθε ηλικίας, των ενηλίκων, των οικογενειών τους και των ανθρώπων που τους φροντίζουν να συμμετάσχουν ισότιμα στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων των τεσσάρων σωματείων που μέσα από την μικρή τους ιστορική αναδρομή ανέδειξαν τις αγωνίες, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και την αστείρευτη δύναμη τους να προσφέρουν με τις δικές τους ικανότητες στην κοινωνία.

ad

Αναγνωρίζοντας και εκφράζοντας ταυτόχρονα θερμές ευχαριστίες στην Lamda Development για την στήριξη σε αυτούς, επισήμαναν ότι θα ανταποκριθούν στην αγάπη και την εμπιστοσύνη που τους περιβάλει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αποφασίσαμε για λόγους συμβολικούς, αλλά και ουσιαστικούς, ότι αυτό το κτίριο για ΑμεΑ είναι το πρώτο από το οποίο θα ξεκινήσουμε τα έργα εντός του Ελληνικού. Αυτή την υπόσχεση δώσαμε και σήμερα βρισκόμαστε εδώ μαζί τους για να σας το παρουσιάσουμε».

Το νέο κτιριακό συγκρότημα, που θα αναγερθεί εντός του Ελληνικού και θα είναι το πρώτο κτίριο της επένδυσης που γίνεται στο Ελληνικό, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως επισημάνθηκε, η ένταξη στον σχεδιασμό της Lamda Development για το Ελληνικό, ενός κτιριακού συγκροτήματος για τις ευάλωτες ομάδες, επιβεβαιώνει ότι το εμβληματικό έργο αφορά και στηρίζει ολόκληρη την κοινωνία. Η μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία και ειδικότερα η ύπαρξη κατάλληλων δομών φροντίδας και απασχόλησης είναι μείζονος σημασίας για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

H πρωτοβουλία της Lamda Development, το πρώτο κτίριο που θα ανεγερθεί εντός του Ελληνικού, να είναι κτίριο για ΑμεΑ, έχει υψηλό συμβολισμό.

Το νέο κτίριο εντός του Ελληνικού, όπου θα στεγαστούν τα σωματεία Αμυμώνη, Ερμής, Νίκη – Victor Artant, καθώς και ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, διακρίνεται για τον πρωτοποριακό, «πράσινο», βιώσιμο σχεδιασμό του, όπως άλλωστε ολόκληρη η επένδυση. Το κόστος για την ανέγερση του κτιρίου, ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ αναλαμβάνει αποκλειστικά η Lamda Development.

Όπως τονίστηκε, το όραμα της Lamda Development είναι όχι μόνο η δημιουργία ενός σύγχρονου κτιρίου, αλλά ένας νέος τρόπος ζωής, πιο ποιοτικός, πιο εύκολος, πιο ανοιχτός, περισσότερο εξωστρεφής, που θα κάνει καλύτερη την καθημερινότητα παιδιών, αλλά και ενηλίκων με αναπηρίες. Για τον λόγο αυτό, ολόκληρη η επένδυση του Ελληνικού μελετήθηκε, σχεδιάστηκε και δημιουργείται με ειδικές προβλέψεις για ΑμεΑ. Οι εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου, που θεωρείται διεθνές πρότυπο για τις Μονάδες Φροντίδας, έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν εντός του 2023.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της Περιφέρειας Αττικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συλλόγων ΑμεΑ και πλήθος κόσμου.

Το βίντεο αφιερωμένο στα 4 σωματεία ΑμεΑ που θα στεγάσει το πρώτο κτίριο που θα αναγερθεί στο Ελληνικό που έδωσε στη δημοσιότητα η Lamda Development

by Praxitelis Sarantopoulos

Τσέκαρε κι αυτό: 

Εκπτώσεις: Πότε αρχίζουν μετά το Πάσχα