Ελληνικός Κόσμος

Ελληνικός κόσμος: Μετά από μία μακρά περίοδο αποχής, λόγω πανδημίας, ξεκινάμε από τέλη Οκτωβρίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας 4 έως 5 ετών με πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που θα συναρπάσουν τους μικρούς μας φίλους και φίλες!

ad

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου» σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους εξειδικευμένους Μουσειοπαιδαγωγούς του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με διασκεδαστικό τρόπο. Πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή στους άρτια εξοπλισμένους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου», με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Οκτώβριος

Σάββατο 30/10/21 και Κυριακή 31/10/21

 «Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά…» 

Θα ήθελες να κάνεις το Γύρο του Κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη! Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη. Εσένα, πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι!

Ελληνικός Κόσμος

Νοέμβριος

Σάββατο 6/11/21 και Κυριακή 7/11/21

«Μια μέρα με τον Χουμ και την Νταν»

Δύο άνθρωποι από κάποια μακρινή εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά τους. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους.

Σάββατο 13/11/21 και Κυριακή 14/11/21

«Φεγγαράκι μου λαμπρό… 

…θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!»

Ένα μαγικό ταξίδι στη σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες. Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια! Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα!

Σάββατο 20/11/21 και Κυριακή 21/11/21
Ελληνικός Κόσμος
?????????????

«Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης» 

Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά… ή μήπως δεν είναι έτσι; Στο δάσος της ΙΜΕοχώρας, τα Τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει το χορό και το τραγούδι.

Σάββατο 27/11/21 και Κυριακή 28/11/21

Από μήλο.. σε μήλο, ξεχωριστές ιστορίες αλλά και μυστικά!

Στη μηλιά τη φορτωμένη, μία κάμπια ανεβασμένη. Να ξέρετε… είναι μηλογυρισμένη!

Ένα σπίτι έχει φτιάξει κι είσαστε προσκεκλημένοι… μην το φάτε προσοχή! Έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί. Η Εύα παραπλανημένη και η Χιονάτη κοιμισμένη… Παιχνίδια σας περιμένουνε πολλά, βγαλμένα από της φίλης μας τις ιστορίες και τα μυστικά. Και, αφού τελειώσουν όλα αυτά, το μήλο θα φάμε, που είναι λιχουδιά! 

Δεκέμβριος

Σάββατο 4/12/21 και Κυριακή 5/12/21

Αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα… τα κουλουράκια είναι τρέλα!

Πριν από πολλά πολλά χρόνια, το παιχνιδιάρικο σιτάρι ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι  από το χωράφι στην κουζίνα της γιαγιάς. Εκεί, γνώρισε την ακαταμάχητη ζάχαρη, αλλά και την γοητευτική κανέλα… και μεταξύ τους γεννήθηκε μια γλυκιά φιλία που κρατάει γερά μέχρι τις μέρες μας. Εκεί, δημιουργήθηκαν, για πρώτη φορά, παραδοσιακά κουλουράκια πλασμένα από μικρά χεράκια, πασπαλισμένα με έμπνευση, αγάπη και νοστιμάδα! Θα τα δοκιμάσετε;

Σάββατο 11/12/21 και Κυριακή 12/10/21,  Σάββατο 18/12/21 και Κυριακή 19/12/21

«Xάθηκε ο σάκος του Αϊ- Βασίλη!» 

«Χο, Χο, Χο… Ωχ, Ωχ, Ωχ! Έχασα το σάκο μου και ψάχνω να τον βρω! Βιαστείτε ξωτικά μου, ο σάκος μου να βρεθεί και τούτο το μυστήριο επιτέλους να λυθεί!» 

Μόνο εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε τον Αϊ- Βασίλη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συντονίζουμε τις δεξιότητες μας και μπαίνουμε με ορμή σ’ ένα τρελό παιχνίδι ανακάλυψης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα προγράμματα:

  • Απευθύνονται σε παιδιά 4 έως 5 ετών με τους γονείς τους (οικογενειακό πρόγραμμα)
  • Πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11:00 π.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» 
  • Έχουν διάρκεια 90’ (11:00-12:30)
  • Τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας των επισκεπτών και των εργαζομένων από τον Covid-19
  • Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8€ το παιδί, 4€ ο ενήλικας 
  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
  • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000
Ad