Ο Αγιόκαμπος στην Εύβοια είναι ένα μικρό χωριό που όπως έχουμε πει εδώ στο citynow.gr μας πήρε το μυαλό και παρακάτω θα δείτε άλλον έναν λόγο.
Βρήκαμε έναν μικρό θησαυρό στην Εύβοια
Στην πρώτη μας αναζήτηση για τροφή, για να έχει καύσιμα δηλαδή ο οργανισμός μας πέσαμε πάνω σε ένα ταβερνάκι πάνω στη θάλασσα. Δίπλα ακριβώς από το πορθμείο βρισκόταν το μαγαζί Ελλήνων Γεύσεις.
Αυτό που μας κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν πως μία παρέα είχε βάλει ένα τραπέζι σχεδόν μέσα στη θάλασσα και έτρωγαν όλοι εκεί. Μισοί μέσα στο νερό μισοί έξω από το νερό. Το ζηλέψαμε είναι η αλήθεια αλλά δεν ζητήσαμε κάτι αντίστοιχο. Τουλάχιστον την πρώτη φορά, γιατί στην επόμενη εξόρμηση σε αυτό το μέρος θα το απαιτήσουμε, να είναι σίγουρος ο ιδιοκτήτης.
Και μιας και μιλάμε για τον ιδιοκτήτη, πρόκειται για τον Γιάννη Σταματάκη. Ένας έξω καρδιά άνθρωπος, ο οποίος μας καλοδέχθηκε, μας μίλησε για την περιοχή και αφού παραγγείλαμε και γνωριστήκαμε κάπως μας κάλεσε και το βράδυ για ποτάκια.
Και εάν νομίζατε πως θα ξεπετούσαμε τη στιγμή της παραγγελίας κάνετε λάθος. Το πρώτο που όλη η παρέα με μία φωνή συμφώνησε ήταν να πάρουμε τα μακαρόνια με τους πετροσωλήνες.
https://www.instagram.com/p/Bxh4b9vIBUK/?utm_source=ig_web_copy_link
Ωστόσο, έξω από το μαγαζί στον ήλιο ήταν κρεμασμένα λαχταριστά χταπόδια που δεν αντέχαμε να μην δοκιμάσουμε. Και φυσικά το κάναμε και το αποτέλεσμα ήταν λουκούμι για τον ουρανίσκο μας. Εξίσου, φρέσκες και γεμάτες αρώματα ήταν και οι σαρδέλες που δοκιμάσαμε.
https://www.instagram.com/p/BwE5dp3BASs/?utm_source=ig_web_copy_link
Ήταν θαλασσινή κτηνωδία αυτό που έγινε αλλά δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε με τίποτα σε όλα αυτά τα υπέροχα πιάτα που είχε ο κατάλογος.
https://www.instagram.com/p/B4CU_53hXbE/?utm_source=ig_web_copy_link
Το μόνο σίγουρο είναι πως ήταν όλα τόσα φρέσκα που σπάνια κάποιος το συναντά αυτό ακόμα και στα πιο ακριβά μαγαζιά ακόμα και της Αθήνας.