EmmaShapplin

H Minos EMI, a Universal Music Company παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα το νέο άλμπουμ της Emma Shapplin ‘Venere’, ταυτόχρονα με τις εμφανίσεις της στην Ελλάδα.

Η Γαλλίδα σοπράνο Emma Shapplin, κυκλοφορεί το νέο της άλμπουμ με τίτλο ‘VENERE’. “Ο νέος δίσκος είναι ένα νεοκλασικό ταξίδι μέσω πολλών λαβύρινθων αγάπης, σε μία παρόμοια κατεύθυνση με αυτή που χάραξε το πρώτο άλμπουμ μου Carmine Meo ”…, αναφέρει χαρακτηριστικά η καλλιτέχνιδα.

Είναι γεγονός πως η Ελλάδα λατρεύει αυτή τη φωνή που αγγίζει τη ψυχή και το απέδειξε.

Το πρώτο album της Emma Shapplin με τίτλο ‘Carmine Meo’ που κυκλοφόρησε το 1997 και εκτόξευσε την Emma στην κορυφή με 1.500.000 πωλήσεις αντίτυπων παγκοσμίως, έγινε πλατινένιο στη χώρα μας.

Ο δεύτερος της δίσκος που έγινε και χρυσός στην Ελλάδα, ακολούθησε τέσσερα χρόνια αργότερα και έχει τίτλο ‘Etterna’ με τα περισσότερα τραγούδια του, να τα έχει γράψει η ίδια.

Ακολούθησαν άλλα δύο άλμπουμ, το ‘Macadam Flower’ το 2009 και το ‘Dust of a Dandy’ το 2014, αρκετά live άλμπουμ και σήμερα πλέον το ‘Venere’.

Η γαλλίδα ντίβα της ποπ όπερας, αναφέρει για το νέο άλμπουμ το εξής:

‘Αυτός ο δίσκος, αυτά τα τραγούδια είναι τραγούδια για ψυχής για τον κόσμο. Εκτιμώ πολύ την έκφραση του συναισθήματος μέσα από την τέχνη. Αν καταργήσουμε το συναίσθημα, τότε δεν θα έχουμε να πούμε τίποτε ως καλλιτέχνες. Η τέχνη γεννιέται, προκύπτει από το συναίσθημα, από την ευαισθησία. Ακόμη και όταν δεν θέλουμε να βάλουμε συναίσθημα στη φωνή μας, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να την αφήσουμε να αποδώσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων που έχει ως όργανο. Πιστεύω ότι η φωνή μας αντανακλά απόλυτα όχι μόνο την προσωπικότητά μας αλλά ακόμη και αυτό που έχουμε μέσα στο μυαλό μας, ακόμη και τη στιγμή που μιλάμε. H φωνή είναι ένα όργανο το οποίο συνδέεται με όλο μας το σώμα…’

Δείτε το tracklisting του ‘Venere’, εδώ:

1 / ADDIO IO TREMO Radio Edit

2 / L’AURORA VIENE

3 / IL CAMMINO MIO

4 / SILENZIO

5 / FIAMME DAL CIELO

6 / SIGNOR MIRATE

7 / NEL AMOR S’E MUDO

8 / OGNI SERA

9 / PIE JESU Remix Lounge

10 / L’ABSOLU Remix Lounge

Βρείτε και ακούστε το ‘Venere’, εδώ:

https://EmmaShapplin.lnk.to/VenerePR